Bridgestone Historie

Bridgestone ble grunnlagt i 1931 av Shojiro Ishibashi, som i 1930 lagde sitt første dekk. Ishibashi var en dreven entreprenør som allerede før han grunnla Bridgestone hadde startet masseproduksjon av den tradisjonelle japanske skoen, Tabi. Navnet Bridgestone kommer fra Shojiro Ishibashis eget navn, som betyr "steinbro". For å få et navn med et mer internasjonalt preg endret man rekkefølgen på de to ordene og vips var Bridgestone født. Bridgestone har gjennom hele sin historie kontinuerlig utvidet og fått flere og flere forbrukere. Firmaet nådde sitt høydepunkt på 80-tallet da de kjøpte opp Firestone og dermed ble en aktør på verdensmarkedet. Bridgestone er i dag en av de ledende produsentene av dekk for alle bruksområder. Selskapet produserer dekk til passasjerbiler, lastebiler, busser, landbruksmaskiner, fly og motorsykler. De har også utvidet sin nisje i markedet, og tilbyr en rekke andre produkter. Noen av disse produktene er golfutstyr, materiale for bilinteriør, sykler og kjemiske og industrielle produkter.

Dekk fra Bridgestone

Bridgestones mål er å lage produkter som er av førsteklasses kvalitet, som dermed tjener samfunnet. Selskapet baserer seg på fire pilarer. Disse fire pilarene er integritet og teamarbeid, å være kreative pionérer, at beslutninger blir tatt etter at de har blitt verifisert av observasjoner på stedet, og å ta gode avgjørelser ved å planlegge. Målet er å være et pålitelig selskap som med sine innovasjoner forbedrer livene til mennesker over hele verden. Bridgestone har som ambisjon å være verdensledende når det gjelder teknologi og det å utvikle de beste dekkene og gummiproduktene i verden. I tillegg til å produsere et produkt med så høy kvalitet som mulig, ønsker de også å bevare miljøet og kulturen som eksisterer på de stedene hvor firmaet opererer. For dem er det en selvfølge å arbeide i samsvar med de lovene og reglene som eksisterer i landene som de opererer i. Bridgestone selges i over 150 land og har 180 produksjonsanlegg. De er virkelig et globalt selskap, og har produksjonsanlegg i for eksempel Europa, Sør- og Nord-Amerika og Asia. Selskapet har hovedkontor i Tokyo, Japan.

Bridgestone har arbeidet for å fornye produktene sine for å kunne forbedre dem så mye som mulig. På 1980-tallet ble det første piggfrie vinterdekket lansert i Japan, og ikke lenge etterpå introduserte Bridgestone dekk laget av den nye gummiblandingen Multicell. Vinterdekket var en suksess og ble brukt blant annet som originaldekk på en av Porsches sportsbiler. På 1990-tallet tok Bridgestone steget ut på Formel 1-banene med sin banebrytende teknologi og feiret store suksesser. 1998 vant Bridgestone og Mika Häkkinen VM-tittelen i både designer- og førermesterskapet. Bridgestones innovative dekk har blitt stadig mer populære i Formel 1-løp, og i noen tilfeller har selskapet selv vært eneste leverandør av dekk for hele konkurransen. I tillegg til Formel 1 har Bridgestone opplevd stor fremgang i motorsykkelløp, og firmaet har også levert dekk til disse konkurransene.

Bridgestone dekk

Bridgestone dekk tilbyr et bredt utvalg for at de skal kunne tilpasses den enkelte kunde på best mulig måte. For personbiler tilbyr de blant annet såkalte run flat-dekk, som vil si dekk som fortsatt kan kjøres på selv om det ikke er luft igjen i dem. Fordelen med et slikt dekk er mange. Du trenger ikke være bekymret for å punktere, og kan derfor ha med deg færre verktøy i bilen. Kjøring med run flat-dekk er nå også en hyggelig opplevelse, takket være at Bridgestone utviklet en metode for å finne et dekk som gjør kjøreopplevelsen så behagelig som mulig. Run flat-dekk brukes blant annet av Ferrari og Maserati, som originalmonterer disse dekkene på noen av sine bilmodeller. Bridgestone tilbyr også miljøvennlige dekk, Ecopia, noe som gjør at drivstofforbruket blir mer effektiv ved å redusere dekkets rullemotstand. De andre dekkene deres for personbiler er Potenza, Turanza, Dueler og Blizzak. Uansett hva du leter etter, har Bridgestone et dekk som passer deg og din kjørestil.

Bridgestone dekk

Som sagt så produserer Bridgestone også dekk til andre typer kjøretøy. Til lastebiler produserer de dekk som er delvis produsert av resirkulerte materialer. Denne typen gjenbruk holder kostnadene for dekkene lave, og det er en fin måte å redusere belastningen på miljøet. Bridgestone lover selvfølgelig at dekkene er 100% trygge å bruke. For deg som ønsker å beskytte miljøet, er dette et trygt og godt valg. Dekkene blir alltid tilpasset den type kjøretøy de skal brukes, og under de spesielle forholdene som kjøretøyet skal brukes i. For eksempel produserer Bridgestone dekk til fly, og disse er noen av de sikreste dekkene som er laget til flyindustrien. Det som er felles for alle Bridgestonedekk, er at de er av topp kvalitet og er laget med den nyeste og beste teknologien. Bridgestone streber alltid etter å lage de beste og tryggeste produktene på markedet, og som også møter alle de ulike behovene en sjåfør kan ha for dekkene sine.

Dekk fra Bridgestone