Ceat er en dekkprodusent basert i Mumbai, India. Men de har ikke alltid vært basert der. I begynnelsen ble selskapet stiftet i Turin, Italia, av ingen ringere enn en slektning av Frankrikes siste presidentfrue, Carla Bruni. Men i selskapets navn kan du se spor av den italienske barndommen. Ceat er nemlig et akronym for Cavi Elettrici e Affini Torino.

Av kostnadsmessige årsaker besluttet ledelsen i 1958 å flytte produksjonen til India, og i forbindelse med dette ble selskapet solgt av den opprinnelige eierfamilien til Pirelli-gruppen som jo er en kjent europeisk dekkprodusent. Men merket CEAT er der fortsatt og spiller en avgjørende rolle i produksjonen av alle typer dekk. Tidlig på 1980-tallet ble firmaet solgt til RPG Enterprises og omtales nå som CEAT ltd.

Selskapet er i dag et av de største i India, hvor markedet er stort. I India har selskapet sin virksomhet i Mumbai, Nasik og Halol, og de produserer over 6 millioner dekk hvert år. Disse dekkene er for alle typer kjøretøy. De produserer både dekk for lastebiler og vanlige biler. Men de produserer også dekk for traktorer, kraner og mopeder. I tillegg til at produktene havner på det indiske markedet, går også en stor del av de 6 millioner dekkene til eksport til USA, Afrika og Australia, samt til andre deler av Asia.

CEAT gjør også sitt ytterste for å tilby en så god kundeservice som mulig. Organisasjonsmessig er virksomheten deres spredt ut i et nettverk av 37 regionale kontorer, og selskapet har over 3500 forhandlere.

Hvis du ønsker å være sikker på å ha dekk som er av god kvalitet og som samtidig ikke koster en formue, er dekk fra CEAT et selvsagt valg. Det er ikke bare det indiske markedet som har forstått dette.