Stomil er en av verdens ledende produsenter av dekk i alle segmenter. Ikke minst er dekkene fra Stomil også spesielle, fordi de alltid bærer med seg en andel av selskapets rike historie. Stomil er et polsk selskap som begynte å produsere dekk for både biler og sykler i 1930. Virksomheten gikk godt, men det var først etter andre verdenskrig at den fullt ut kunne utvikle seg til hva den er i dag. Under krigen ble nemlig virksomheten avbrutt da nazistene okkuperte selskapets fabrikker. I 1947 ble selskapet i stand til å produsere den første masseproduserte dekkserien i Polens historie.

Stomil har alltid vært et framtidsrettet og innovasjonsorientert selskap, og i 1964 opprettet de sitt første laboratorium for å utvikle gummimateriell, samt for å kunne forbedre dekkene sine ved gjentatte og godt dokumenterte tester. Fram til begynnelsen av 1990-tallet var innenlandsmarkedet det viktigste markedet for selskapet. Da selskapet i løpet av dette tiåret ble introdusert på børsen og begynte å få sine første sertifikater, begynte også naturligvis en utenlandsk lansering. I dag selges dekkene fra Stomil i hundrevis av land over hele verden.

Blant selskapets produkter er det i dag ingen dekk som er utformet for vanlige biler, men derimot til kjøretøy som brukes innenfor industrien. Ikke minst vil du i deres utvalg finne dekk som er utformet for fly og trucker, samt for traktorer og skurtreskere. Etterspørselen av dekk for kjøretøy innen jordbrukssektoren har økt dramatisk, og dette har i stor grad gagnet Stomil.

Stomil produserer altså høykvalitetsdekk som brukes overalt i bransjen. Ikke minst er dekk fra denne produsenten et godt valg dersom du er ute etter et produkt fra et selskap som du vet har en historie å leve opp til. Ved å velge Stomil trenger du ikke bekymre deg for verken sikkerhet eller kvalitet.