For samtlige varer gjelder det at du håndterer dem ytterst varsomt ved mottak og montering, før du er sikker på at alt fungerer korrekt. Har du alt nødvendig utstyr hjemme går monteringen relativt raskt, ellers anbefaler vi at du benytter deg av et verksted. Før du bestiller nye dekk bør du lese bilens instruksjonsbok. Der gir bilprodusentene en fortegnelse over hvilke dekk som passer til kjøretøyet ditt, og det er blant disse du bør velge. Hos Nordendekk finner du dekk fra alle kjente dekkprodusenter.

Når du mottar felgene dine, eller komplette hjul, må du alltid prøvemontere kun ett hjul/en felg på bilens fremre aksling. Når du mottar løse dekk, kontroller alltid at du har fått riktige dekk før du begynner å montere dem på felgen. La de øvrige dekkene/felgene forbli uåpnede til du har forsikret deg om at det første hjulet/felgen passer. Hvis det ikke passer må du ta kontakt med oss innen 14 dager. Det er også viktig at alle dekkene kommer fra ett og samme merke. Å montere dekk fra ulike fabrikat kan påvirke bilens prestasjonsevne og ha en negativ påvirkning blant annet på kjøretøyets bremsefunksjon.

Rengjør navet nøye og se til at både bilens og felgens monteringsoverflate er jevn og ren. Dersom bolter/navringer følger med, skal disse brukes. Navringene skal monteres i felgens senterhull for å oppnå optimal balanse. Snurr forsiktig på felgen/hjulet og pass på at det ikke kommer borti bremseklosser og lignende.

Husk alltid på å etterstramme muttere/bolter etter ca. 10 mil. Ikke stram hjulmutterne for hardt til i begynnelsen, det er bedre å stramme til litt og litt. Kontroller luftrykket i dekkene etter ferdig montering.