Starmaxx er et ledende dekkselskap som produserer dekk for alt fra personbiler til fly. Alle dekk som selges som merkevaren Starmaxx, er produsert av selskapet Petlas. Petlas er, som Starmaxx, en tyrkisk dekkprodusent. Det er mange grunner til å velge dekk av dette merket. De nøyer seg ikke bare med å levere produkter av god kvalitet til over 100 land rundt om i verden, de tar også et et stort sosialt ansvar, og gjennomfører gode miljøtiltak i alle ledd av produksjonen.

Selskapet Petlas, som altså produserer alle produkter som kommer under merket Starmaxx, ble startet som en reaksjon på handelsblokaden mot Tyrkia etter Kyproskrisen i 1974. Tyrkia innså umiddelbart hvor sårbart landet var, siden de hadde problemer med å få tak i ammunisjon, noe som de tidligere hadde kjøpt fra utlandet. Etableringen av Petlas ble dermed løsningen på problemet, og dermed hadde landet sin egen dekkproduksjon, som også kunne forsyne forsvarsindustrien med materiale.

I utvalget fra denne produsenten finner du først og fremst dekk som hovedsakelig brukes til vanlige personbiler, men du vil også finne dekk som er laget for større jeeper og firehjulsdrevne kjøretøy. I tillegg vil du også finne dekk for lette lastebiler, samt større kjøretøy som kan være aktuelle, spesielt for selskaper av ulike slag. Utover disse standard kjøretøyene, har de også en stor produksjon av dekk som er utformet for å forsyne industrien, samt dekk for større jordbrukskompleks for å lette deres produksjon. Ikke minst for traktorer og skurtreskere har Starmaxx mange alternativer.

Men det som primært setter Starmaxx på kartet, er deres konstante miljøansvar og velværet til deres ansatte. Ikke minst kan dette sees på deres ansatte i landet, som mottar enorme fordeler i form av betalt ferie og mye mer.