Dayton er et merke som eies av den store dekkprodusenten Bridgestones sørafrikanske avdeling. Bridgestone er et merke som mange kjenner, og de er uten tvil en av gigantene på det globale dekkmarkedet. De produserer dekk for alle typer kjøretøy. Men dekkene fra Dayton produseres bare for vanlige personbiler, de som man vanligvis ser på veiene. Personbiler av denne typen har mye å vinne ved å utstyre seg med dekk fra Dayton. Dayton er et merke som er spesiallaget for å være i den litt billigere kategorien av dekk. Men man skal ikke dermed tro at merket ikke leverer kvalitet til kundene sine. Tvert imot så tilbyr Dayton en rekke fordeler i forhold til konkurrentene. Dekkene er for eksempel produsert for å ha sporty egenskaper, noe som betyr at de har et veldig godt veigrep. Ikke minst så er det også et produkt som på en meget klar måte og i så stor utstrekning som mulig, forsøker å hindre vannplaning og gi en stabil kjøring. Videre er holdbarheten på dekkene fenomenale.

Selv om Dayton nå er en del av Bridgestone, har ikke dette alltid vært tilfelle. Til å begynne med var Dayton en egen lokal dekkprodusent, og i 1961 ble selskapet kjøpt opp av Firestone, som var et av de eldste dekkprodusentene i verden. Men det var da Firestone i sin tur ble kjøpt opp av Bridgestone i 1988, at Dayton ble en del av deres gruppe. Derfor finnes det en lang historie innebygd i alle dekk fra Dayton.

Med dekk fra denne produsenten vil du dermed få et dekk av god kvalitet til en svært rimelig pris. Dekkets unike evne er noe du gjentatte ganger selv vil observere mens du kjører. å velge Dayton er dermed et enkelt, men ikke minst smart valg.