Goodyear Historie

Goodyear Tire & Rubber Company ble grunnlagt i 1898 av Frank Seiberling. Selskapet ble oppkalt etter Charles Goodyear, mannen som i 1839 oppfant vulkanisert gummi, til tross for at Goodyear ikke hadde noen tilknytning til selskapet. I dag produserer Goodyear dekk til blant annet biler, lastebiler, fly og landbruksmaskiner. Mest kjent er Goodyear for Goodyears luftskip, som fløy for første gang i 1925. Goodyears hovedkontor ligger i Akron Ohio, og sysselsetter rundt 69 000 ansatte i 22 land. Selskapet finnes på seks av kontinentene, og har en årlig omsetning på ca. 15 milliarder dollar. I tillegg til Goodyears egne dekk, produserer selskapet dekk til merker som Dunlop, Lee, Sava og Kelly. Goodyear produserer ikke bare dekk, men også ulike polymerte gummiprodukter til industri- og bilmarkeder. Goodyear preges av innovasjon og teknologiske gjennombrudd, en ånd som har gjennomsyret selskapet fra starten, og gjennom hele deres historie, frem til i dag.

Dekk fra Goodyear

Da Goodyears første fabrikk åpnet i 1898 produserte de blant annet dekk til sykler og vogner, men selskapets produksjon kom til å vokse etter hvert som bilen ble oppfunnet og ble stadig mer populær. Goodyear leverte allerede på begynnelsen av 1900-tallet dekk til Henry Ford, som i 1908 begynte å utstyre Model T med Goodyears dekk. Så tidlig som i 1901, begynte Goodyears dekk å brukes i racerløp, etter at Frank Seiberling tilbød Henry Ford Goodyear sine dekk, slik at Ford kunne være i stand til å begynne å konkurrere. Goodyear vokste raskt og var i 1926 verdens største gummiprodusent. Goodyear ble introdusert på børsen i 1927, og har siden da fortsatt å ekspandere med stor suksess. Goodyears historie er lang og fylt med høydepunkter om selskapets suksess. Det kan for eksempel nevnes at Goodyear var det første selskapet som produserte et off-road dekk, så tidlig som i 1921. Goodyears dekk var til og med de første dekkene på månen, da Apollo 14 ble utstyrt med dekk fra selskapet. På 1990-tallet ble Goodyear introdusert i det kinesiske markedet, som det første vestlige dekkselskapet i landet. I 1996 begynte Goodyear å produsere dekket Infinitred, det første dekket med livstidsgaranti for mønsterslitasje. Samlet var 1990-tallet fremgangsrikt for Goodyear, og selskapet gikk inn i flere samarbeid med andre bedrifter. De dannet også en allianse med Sumitomo Rubber Industries Ltd., hvilket gjorde at Goodyear igjen ble verdens største gummiprodusent. På begynnelsen av 2000-tallet ble Goodyear eneleverandør til ASCAR, som er den britiske parallellen til NASCAR. For ASCAR betyr det at man for første gang kan kjøre løp når det regner, takket være dekket Goodyear Eagle, som er egnet for vått underlag.

Goodyear dekk

Goodyear dekk arbeider for å skape dekk av høy kvalitet, som utformes for å dekke markedets behov så langt som mulig. For Goodyear er det viktig å ha et godt forhold til selskapets kunder, forbrukere og partnere. Goodyear ønsker ikke bare å møte forventningene, men å overgå dem. Goodyears kvalitetskrav er svært høye, og selskapet er alltid på jakt etter de beste medarbeiderne en kan finne, for å utvikle selskapets produkter med best mulig resultat. I Goodyear arbeider man i team, og de ansatte oppfordres til å utvikle seg gjennom å lære av hverandres feil. Goodyear fremhever og understreker hvor viktig det er at deres ansatte er trygge og har det godt, både hjemme og på jobb. Sikkerhet er også et av Goodyears viktigste kjennetegn. Når Goodyear utvikler nye dekk, jobbes det primært med å undersøke hvordan en kan forbedre og øke sikkerheten. Mange bilprodusenter velger å bruke Goodyears dekk til bilene sine. Noen av disse bilprodusentene er Ford, Audi, BMW, Mercedes-Benz og Land Rover.

Goodyear Dekk

Så tidlig som i 1943 etablerte Goodyear et forskningsanlegg. På dette anlegget arbeider mange forskere med å utvikle ny teknologi og nyvinninger. Tusenvis av patenter har blitt tatt på idèene som ble utviklet nettopp på Goodyears forskningsanlegg. Der startet for eksempel nobelprisvinner Paul Flory sin bane. Forskning er grunnlaget for Goodyears evne til å finne nye løsninger, og evne til å alltid produsere nye og bedre produkter. I 2005 kom Goodyear med dekket Excellence, et dekk som tilbyr en tre-i-ett løsning. Dette vil si at Goodyear har kombinert tre teknologier, noe som gjør at dekket kan tilby sikker kjøring, fantastisk veigrep og uovertruffen komfort. Andre av Goodyears banebrytende teknologi er UltraGrip og HydraGrip, som forbedrer veigrepet ved kjøring om vinteren og på vått underlag. Goodyear har også produsert et dekk som reduserer drivstofforbruk, Efficient Grip. Dette er bare noen av Goodyears innovative teknologi, som har bidratt til å skape bedre og tryggere dekk. Uansett hvilken type dekk du er ute etter, har Goodyear dekket for deg. Selskapet tilbyr både sommer-, vinter- og helårsdekk for din bil. Du kan velge mellom en rekke ulike dekkalternativer, avhengig av hvilke ønsker og krav du har til din kjøring. Uansett hvilken type kjøretøy du trenger dekk til, har Goodyear dekk som passer deg og din kjørestil.

Dekk fra Goodyear