Dekk og felger er noe av det som raskest blir slitt på et kjøretøy. Det går allikevel an å forlenge levetiden merkbart, ved å ta vare på dem på riktig måte. Den normale slitasjen kan man ikke unngå, men det finnes alltid lure knep.

Felgene bør rengjøres ofte ettersom de utsettes for smuss som kan forårsake korrosjon. Mange rengjøringsmidler inneholder etsende ingredienser som kan gjøre mer skade enn nytte. Den beste måten å rengjøre felgene på er å bruke en myk svamp sammen med en mild bilsjampo. Spyl først av felgene med vann så den øverste skitten forsvinner, før du begynner med svampen. Sandkorn og annen smuss kan ellers forårsake riper i felgene.

Det finnes mange knep for å forlenge levetiden til et bildekk. Ett er å kontrollere lufttrykket med jevne mellomrom ettersom det er dette som holder hele bilens vekt oppe. For lavt trykk innebærer større slitasje. Et annet er å rotere dekkenes plassering. Slitasjen på dekk skjer aldri jevnt, og de beste dekkene skal alltid sitte bak på bilen. Be et verksted om å kontrollere kjøretøyets innstillinger for å forhindre ekstremt ujevn slitasje. Dekkene skal også ha ventilhetter for å forhindre at smuss kommer inn i dekket via ventilen.

Dekk som er tatt av for vinter- eller sommeroppbevaring skal alltid plasseres til oppbevaring på et sted som er svalt, tørt og mørkt. Du skal med andre ord aldri oppbevare dekkene dine utendørs under en presenning, noe som ofte gjøres. Bildekk som oppbevares på felgen skal alltid ligge, men du kan gjerne stable dem oppå hverandre. Dekk uten felg skal derimot oppbevares stående. Det anbefales at man alltid oppbevarer dekkene på felgen.