Vredestein Historie

Apollo Vredestein B.V. er en del av det indiske selskapet Apollo Tyres Ltd. Vredesteins hovedkontor ligger i Enschede i Nederland, og har rundt 1800 ansatte. Vredestein er et merke som har eksistert i mer enn hundre år, og er godt kjent og likt i bilbransjen. Vredestein produserer dekk til blant annet biler, jordbruksredskaper og sykler. Vredestein samarbeider med designhuset Giugiaro, og lar dem designe mange av foretakets dekk. Apollo Vredestein selger dekk under navnene til både Apollo og Vredestein. I dag produseres over seks millioner dekk på Vredesteins produksjonsanlegg i Enschede. Vredestein produserer sommer-, vinter- og helårsdekk. I tillegg til disse seks millioner dekk, produserer Vredestein også et ytterligere antall dekk for landbruksmaskiner. Vredesteins dekk til industrielle kjøretøy og tohjulinger produseres i Øst-Asia. Selskapet finnes i dag i 18 land over hele verden.

Dekk fra Vredestein

Vredesteins mål er å fortsette å utvikle sine produkter med nye innovasjoner, og samtidig være et markedsrettet og fleksibelt selskap. Vredestein jobber kontinuerlig med å utvikle nye, innovative produkter av høyeste kvalitet. Vredestein fokuserer primært på å produsere produkter av høy kvalitet, og undersøker markedets etterspørsel gjennom forsiktige markedsanalyser, for å kunne tilby kundene sine det de ønsker. Vredestein er bygget på så flat organisering som mulig, fordi selskapet ønsker at deres ansatte skal ta på seg ansvar og myndighet selv, også ved lavere stillinger. Vredestein verdsetter ferdigheter som kreativitet, dristighet, teamarbeid og fleksibilitet høyt av sine ansatte, og mener at dette er kvaliteter som gjør at selskapet er vellykket. For å kunne utvikle og produsere så innovative og bra produkter som mulig, har Vredestein også et forskningsanlegg, Technical Centre Enschede. Vredesteins dekk skal være av så høy kvalitet som mulig, fordi selskapet vet at dekkene spiller en avgjørende rolle for alle kjøretøy. Vredesteins dekk skal ha lav rullemotstand, lang holdbarhet, høy komfort, være slitasjesterke og å ha så lav støyproduksjon som mulig. For å utvikle dekk med disse kvalitetene, er Vredesteins forskningsanlegg uunnværlig. På forskningsanlegget utvikles materialer, prosesser og dekkonstruksjoner. For å kunne ha tilgang til så mye kunnskap som mulig, har Vredestein nær kontakt med flere universiteter, og involverer aktivt alle interne kunder i utviklingen av sine dekk. Ved forskninganlegget utføres grundig testing av alle nye innovasjoner, for å finne den beste sammensetningen for dekket, slik at dekket er av høy kvalitet, både når det gjelder design, ytelse og sikkerhet. Vredestein har en egen avdeling som arbeider for å bedre selskapets miljøpåvirkning.

I 1909, ett år etter at Emile Louis Constant Schiff kjøpte Nederlandse Guttapercha Maatschappij, skiftet selskapet navn til NV Rubberfabriek Vredestein. På den tiden produserte selskapet gummiprodukter, som for eksempel tennisballer og sko. Selskapet NV Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein ble grunnlagt i 1946, deretter tok B.F. Goodrich 20 prosent av selskapet. Selskapet fortsatte å ekspandere, og på 1960-tallet ble det integrert med annen gummifabrikk. I 1971 kjøpte B.F. Goodrich Vredestein, og selskapets marked ble ytterligere utvidet. I løpet av 1970-tallet, begynte Vredestein å fokusere stadig mer på produksjon av dekk for motorkjøretøyer. På grunn av oljekrisen på midten av 1970-tallet, overtok den nederlandske regjeringen over 49 prosent av Vredestein. Resterende del av selskapet ble deretter overtatt av stiftelsen Stichting tot Voortzetting van Vredestein. På 1990-tallet startet Vredestein deres vellykkede samarbeid med Giorgetto Giugiaro, noe som førte til et helt nytt nivå i selskapets historie. Giugiaro var en berømt designer av bilmodeller, og med hans design tok utviklingen av Vredesteins høykvalitetsdekk et nytt steg. Apollo Tyres Ltd kjøpte Vredestein i 2009. Apollo har valgt å beholde Vredesteins produksjon i Nederland, og selskapet har også besluttet å investere for å utvide produksjonskapasiteten i Nederland. Allerede før Apollo kjøpte Vredestein, hadde selskapet sterk tilstedeværelse i Europa, USA og Canada, men etter Apollos overtakelse, ble selskapets posisjon også i Midt-Østen og Asia styrket.

Vredestein dekk

Vredesteins lange historie, kombinert med selskapets nyvinninger, gjør at du kan være sikker på at du kjøper et toppkvalitetsdekk med best mulig prestasjonsevne, når du kjøper et dekk fra Vredestein. Vredesteins høye krav til sine produkter sikrer at du får et produkt som er grundig testet og tilpasset, alt for å gi deg en kjøreopplevelse utover det vanlige. Vredestein dekk tar også ansvar for at du får et produkt som er trygt, både for sjåføren, resten av samfunnet og miljøet. Vredestein vet hvor viktig det er med nyvinning, og har derfor valgt å satse tungt på å alltid ha det nyeste av utstyr og teknologi på sitt forskningsanlegg. Dette gjør at Vredestein alltid kan være ett skritt foran og forutse kundenes ønsker. Leter du etter et dekk som vil gi deg det lille ekstra når det kommer til design og innovasjon, er Vredestein noe for deg, enten du er på jakt etter dekk til personbilen, motorsykkelen eller traktoren din. Vredestein har garantert det du leter etter.

Vredestein Dekk

Dekk fra Vredestein