Petlas er en tyrkisk dekkprodusent som produserer alle typer dekk for både vanlige biler, store SUVer og lette lastebiler. Denne produsenten tilbyr dekk av høy kvalitet, noe som ikke minst er ment å brukes for sikker og drivstofføkonomisk kjøring. Det finnes mange grunner til å velge dekk fra denne produsenten.

Petlas ble grunnlagt som en reaksjon på den kompliserte situasjonen som oppsto etter Kyproskrisen i 1974. Denne innebar nemlig at en embargo ble lagt på Tyrkia, hvilket fikk landet til å innse at de trengte en egen produksjon av dekk, for eksempel for å være i stand til å forsyne militæret med materiell. Så Petlas startet i 1976 som et svar på dette. I de tidlige årene produserte dermed Petlas hovedsakelig dekk for forsvarsindustrien, men ganske snart innførte de også produksjon for å kunne levere til vanlige, sivile kjøretøy med høykvalitetsdekk av ulike typer. Men ikke minst foretok de også i 1990-årene en reise mot internasjonalt salg av sine produkter. I dag har selskapet over 2000 ansatte, og dekkene blir eksportert til nesten 100 land over hele verden. Sannsynligheten er derfor stor for at en tilfeldig bil på gata er utstyrt med dekk fra denne produsenten.

Men ikke minst forsøker selskapet også å produsere sine dekk under miljøvennlige og, på andre måter, gunstige forhold. For eksempel produserer de dekkene i fabrikken sin, hvor medarbeidere har både frihet og betalt ferie. Deretter er de også som selskap nøye med å sørge for at produksjonen av dekkene skal ha så liten miljøpåvirkning som mulig. Det er viktig for selskapet.

Med dekk fra Petlas får du et kvalitetsprodukt som støtter både etisk og miljøvennlig produksjon. Men ikke minst, vil produktet være veldig holdbart, slik at du kan kjøre langs veiene, mil etter mil, uten å måtte bekymre deg.