Piggdekk

Kjøp piggdekk - Billige piggdekk online

Er det på tide å kjøpe nye piggdekk? Vi har et stort utvalg av piggdekk til lave priser.

Kjøp piggdekk online »

Piggfrie vinterdekk

Kjøp piggfrie vinterdekk online - Billige helårsdekk

Skal du kjøpe nye piggfrie vinterdekk til bilen din? Vi tilbyr et stort utvalg av helårsdekk i de fleste dimensjoner.

Kjøp piggfrie vinterdekk »

Vinterdekk på felg

Komplette hjul med vinterdekk - felg & vinterdekk online

Kjøp komplette hjul med felg og vinterdekk online hos oss! Tast inn ditt registreringsnummer eller velg din bilmodell.

Komplette hjul »


BILLIGE VINTERDEKK - PIGGDEKK OG PIGGFRIE VINTERDEKK!

Vi på Nordendekk har alltid gode priser på vinterdekk av alle høyeste kvalitet, fra de ledende produsentene. I følge loven er det et krav at man skal kjøre med dekk som har minimum 3 mm mønsterdybde fra og med 1. november til og med første mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet fra 16. oktober til og med 30. april. Piggdekk er også tillatt i denne perioden, men her må man være oppmerksom på at det kreves et piggdekkgebyr i enkelte kommuner. For at dekk skal kunne regnes som vinterdekk, må de være spesielt utviklet for dette formålet. De har et dypere mønster eller pigger, sammen med en unik gummilanding som gir vinterdekkene deres unike egenskaper. Dekkene skal være markert med en kombinasjon av bokstavene M og S for å regnes som godkjente. Det finnes i dag ingen dekk som fungerer året rundt i Norge, selv om noen markedsfører dette. Disse dekkene er laget for mildere vintre i Sør-Europa. Det finnes ingen liste over godkjente vinterdekk i Norge, men man kan se på en liste over godkjente vinterdekk i Sverige, som hvert år settes sammen av STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization). Spør oss på Nordendekk om du er usikker ved valg av vinterdekk.


Piggfrie vinterdekk

Piggfrie vinterdekk, også kalt helårsdekk, blir bare bedre og bedre med årene. I dag er til og med noen av vinnerne i vinterdekktester piggfrie. Piggfrie vinterdekk har en mye bedre kjørekomfort med tanke på støy. Helårsdekkene er bedre på snø og skiftende føre enn piggdekkene. Til tross for dette velger mange piggdekk av ren vane. Piggdekk er fortsatt de aller beste dekkene på isete veier. Det optimale føret for helårsdekk er snø som smelter raskt og som aldri fryser til is. Om du er en av dem som ofte kjører til utlandet eller driver mye med bykjøring, er helårsdekk valget for deg. Disse dekkene ligger dessuten på et betydelig lavere kostnadsnivå enn tilsvarende piggdekk. Sjekk ut vårt utvalg av helårsdekk, der du finner alle vinnende modeller fra flere velkjente produsenter.


Piggdekk

Om du bor i landets nordlige deler, eller kjører lange strekninger på landeveien, er piggdekk det eneste alternativet. Piggdekk er uten tvil det beste på isete vinterveier. Bremselengden reduseres markant og dekkene redder mange liv hvert år. Piggdekkenes fordeler veier opp for ulempene, når det gjelder valg av vinterdekk for dem som kjører på nordlige vinterveier.


Noe å tenke på med vinterdekk

Når du har lagt om til sommerdekk, bør du oppbevare vinterdekkene på et sted som er mørkt og svalt. Se over dekkene for å sjekke at de er hele og rene før du legger dem til oppbevaring. Oppbevares de på felgen, skal de ligge, men de kan stables oppå hverandre. Kjører du med gamle vinterdekk, pass på at du alltid monterer de beste dekkene bak for å unngå overstyring. Piggfrie helårsdekk kan brukes året rundt, men de slites dessverre kraftig når det er varmt ute. Dette kommer av at disse dekkene er laget av en annen type gummiblanding. Når du velger dekktype bør du vurdere hvor du kjører samt hvilket miljø du kjører i. Værforholdene varierer kraftig mellom ulike regioner og bør også speiles i ditt dekkvalg. Kjører du med henger og har piggdekk på bilen, skal du ifølge loven også ha piggdekk på hengeren. Du bør alltid ha samme dekkmodell fra samme leverandør på alle akslingene. Du kan heller ikke blande piggdekk og helårsdekk. Noe annet du bør tenke på når du velger vinterdekk er at EU-merkingen, som ble innført i 2012, ikke kan brukes som mal for skandinavisk vinterføre. Du er velkommen til å spørre oss på Nordendekk, dersom du trenger hjelp til valg av vinterdekk.


Test av vinterdekk

Hvordan kan jeg teste vinterdekkene?

Generelt sett bør vinterdekk ha minimum 3 mm. mønsterdybde for å være lovlige. Akkurat som sommerdekk er det allikevel anbefalt at man har god margin. For å få en indikasjon på mønsterdybden kan du bruke en 5-krone, da denne er 3 mm fra kanten til toppen av 5-tallet.


Vinterdekk fra kjente produsenter

Vi tilbyr vinterdekk av aller høyeste kvalitet. Finn riktige vinterdekk til bilen din ved først å velge piggdekk (eller piggfrie vinterdekk), og deretter korrekt dekkstørrelse. Hos oss finner du alle vinterdekkene fra produsenter som Michelin, Continental, Goodyear, Hankook och Kumho. Hos Nordendekk finner du også vinterdekk fra testvinneren Nokian Hakkapeliitta 8. Vi på Nordendekk er svært nøye på alltid å være oppdaterte på de seneste nyhetene. Vi vet at forskjellen mellom gode og dårlige vinterdekk er store. For oss handler det om at du som kunde skal få det beste vinterdekket for den prisen du har råd til. Spør oss gjerne hvis du er usikker! Trenger du hjelp til å finne riktig dekkstørrelse? På vår dekkskole kan du finne ut alt du trenger å vite om dekkstørrelse og vinterdekk.