Nokian Hakkapeliitta 8 – Dekktestvinnere av piggdekk 2014

BILLIGE PIGGDEKK – KJØP VINTERDEKK MED PIGGER ONLINE!

Hos Nordendekk kan du kjøpe billige vinterdekk på nett. Vi tilbyr piggdekk av høyeste kvalitet fra alle de ledende merkene, og dessuten til fordelaktige priser. Generelt sier loven at piggdekk må ha minimum 3 mm mønsterdybde, men akkurat som sommerdekk og piggfrie vinterdekk er det anbefalt at man har god margin. For å få en pekepinn kan man ta en 5-krone til hjelp siden denne er 3 mm mellom kanten og toppen av 5-tallet. Finn rett dekk til din bil ved å velge riktig dekkstørrelse. Dekkstørrelsen du bør bruke står angitt i den tilhørende instruksjonsboken. Er du fortsatt usikker på dekkstørrelsen? På vår dekkskole kan du finne all informasjon om dekkstørrelser og piggdekk.

Hos oss finner du piggdekk fra produsenter som Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook och Kumho. Hos Nordendekk finner du også testvinneren Nokian Hakkapeliitta 8.

Piggdekkets unike egenskaper

For de som bor i landets nordligste deler, eller mot kysten i sør, er piggdekk det beste alternativet. Piggdekk består av ulike gummiblandinger som alle takler kulde svært godt. I gummien sitter også små pigger av metall, som griper fast i glatte underlag og gjør kjøringen sikker og stabil. Utenom piggene finnes det også et dypt mønster på dekkene. For de som ofte kjører når det er vinterforhold, finnes det i dag ikke et fullgodt alternativ til piggdekkene når det gjelder veigrep og bremselengde. Det er viktig å velge piggdekk som er godkjente for nordiske vinterforhold. Hos oss på Nordendekk finner du markedets aller beste piggdekk. Når du har bestilt nye piggdekk er det viktig at du kjører dem forsiktig inn for at dekkene skal oppnå sin beste kapasitet. Dekkene regnes som innkjørte etter 400-500 kilometer. Piggene setter seg og øker dekkets livslengde takket være innkjøringen. Vær klar over at det ikke går an å erstatte tapte pigger på et dekk. Hvis mange pigger er borte eller nedslitte er det på høy tid å bytte piggdekk, og vi hjelper deg gjerne med det. Kontakt vår kundeservice hvis du har spørsmål angående piggdekk.

Piggdekk testvinneren nokian hakkapeliitta 8

Hva sier loven om piggdekk?

Ifølge norsk lov må det være dekk med minimum 3 mm mønsterdybde på bilen fra og med 1. november til og med første mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder reglene fra 16. oktober til 30. april. Det er ingen datoer knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk, men piggdekk skal kun brukes innenfor disse datoene. Det finnes ingen regler uten unntak, og piggdekk kan benyttes utenfor disse datoene dersom føret krever det. Hvis du bruker piggdekk, skal du ha det på alle hjulene. Vinterdekk er produsert med gummiblandinger som ikke fryser. Sommerdekkene innebærer livsfare ettersom gummien fryser og blir hard. Det skal også finnes en S og M markering på dekket som viser at det takler snø og gjørme. Den nye EU-merkingen er derimot ikke noe vi anbefaler å gå etter, siden det ikke gjelder vinterdekk for det nordiske markedet. Ifølge loven kan du heller ikke kombinere helårsdekk og piggdekk. Det er heller ikke lov til å kombinere sommerdekk med vinterdekk. Mønsterdybden må være minst 3 mm for å være godkjent på vinterføre, men anbefalingen er at de bør være enda dypere enn dette. Kjører du med henger, må dekkene på hengeren være identiske med dem på bilen for å unngå sladding. Bruker du pigger på personbilen må hengeren også være utstyrt med piggdekk.

Finnes det alternativ til piggdekk?

I dag finnes det høyteknologiske dekk uten pigger, som passer godt til vinterkjøring. Det er helårsdekk som i dag fungerer veldig bra til visse vinterforhold. De kan være et bedre alternativ til vinterkjøring, avhengig av hvor i landet du bor og hvor du bruker bilen din. Enkelt forklart kan man si at piggdekk er best på isete veier og helårsdekk er best på snødekte veier. Du kan lese mer om disse dekkene under “helårsdekk”. Vi på Nordendekk har et stort utvalg av både piggdekk og helårsdekk fra mange ulike produsenter.

Piggdekk og miljøet

Ulempen med piggdekk er at de kan være skadelige for miljøet. Noen kommuner har innført piggdekkgebyr som man må betale om man bruker piggdekk innenfor grensene satt av kommunen. Kommunene dette gjelder er Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Disse kommunene krever samtykke fra Vegdirektoratet for å vedta gebyr. Alle andre kommuner krever samtykke fra Samferdselsdepartementet ved innføring av piggdekkgebyr. Grunnen til dette gebyret er at når piggdekk brukes på bar asfalt river piggene opp små partikler fra bakken, noe som fører til luftforurensning. Om denne forurensningen er skadelig eller ikke, er ekspertene uenige i, og mer forskning behøves. Piggdekk i seg selv er mer miljøvennlige enn noen gang, ettersom både råvarene og produksjonsprosessen hos de fleste produsenter er miljøvennlige.

Stell av piggdekk

For at piggdekkene dine skal holde så lenge som mulig uten at det påvirker ytelsesevnen, er det viktig at du tar hånd om dem på best mulig måte. Kontroller lufttrykket med jevne mellomrom. Oppbevar dekkene i følge instruksjonene - tørt, svalt og mørkt - når de ikke er i bruk. Rengjør dekket innimellom. Kjørestil påvirker også dekkene i svært høy grad. Forsøk å unngå svært kraftig akselerasjon og skarpe nedbremsinger. Piggdekk skal helst ikke kjøres på bar asfalt, da dette sliter svært hardt på piggene.