Billige lastebil dekk - Lastebildekk Online

HOS NORDENDEKK FINNER DU LASTEBILDEKK AV HØY KVALITET TIL GODE PRISER.

Vi har mengder av dekk til lastebiler, fra mange ulike produsenter. Hos oss finner du alt fra de store premiumprodusentene Michelin, Bridgestone, Continental, men også et stort utvalg av lastebildekk av høy kvalitet fra budsjettmerker.

GJØR RIKTIG VALG PÅ VEIEN

Avhengig av hvor, hvor mye, hvor tungt og framfor alt, hvordan du kjører lastebilen, så er behovet for dekkfunksjoner forskjellig. Vi hjelper deg med å velge riktige dekk for akkurat deg og din kjørestil. Tunge lastebiler og kjøretøy som har en totalvekt på over 3,5 tonn skal i følge veitrafikkloven ha vinterdekk på alle akslinger, med unntak av løftbare akslinger, under kjøring på offentlig vei fra og med 15. november til og med 31. mars. Disse kjøretøyene skal også medbringe kjettinger tilpasset kjøretøyets hjul. Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til å velge lastebildekk som passer nettopp deg. Du sparer penger med riktige dekk, siden du kjører mer drivstoffeffektivt, samt at du ikke sliter unødig på de nye dekkene dine. For å øke levetiden på dekkene, bør de rengjøres med jevne mellomrom, trykket bør kontrolleres og de bør pleies i følge anbefalninger. Lufttrykket skal kontrolleres når dekket er kaldt, for at avlesningen skal bli korrekt. Ettersom lufttrykket minsker rullemotstanden og slitasjen, er det viktig at det kontrolleres jevnlig. Trykket i lastebildekk er høyere enn i personbildekk, og dette gjør at dekkene bør være av høy kvalitet for at de ikke skal eksplodere.

Lastebildekk av høyeste kvalitet

ULIKE VÆRFORHOLD

Dekk som brukes til tung yrkestrafikk må takle enorme påkjenninger. Kjøretøyene kan veie flere tonn når de er fullastet, og med tusenvis av mil hvert år, er det viktig at dekkene takler ulike temperaturer og underlag. Det optimale dekket gir et godt veigrep, men så liten rullemotstand som mulig. For en lastebilsjåfør er det viktig å ha gode dekk, ettersom transportstrekningene kan være lange og med forskjellig værforhold i løpet av én dag. Dessuten varierer veikvaliteten enormt, alt fra motorveier til små grusveier. For dem som kjører transport til utlandet, varierer også lover og regler angående dekk. Piggdekk er for eksempel ikke tillatt i flere europeiske land. Med dette i tankene kreves det virkelig slitesterke dekk med høy prestasjonsevne. Dekkene skal også være så sikre som mulig, samtidig som de har en lav rullemotstand. En lav rullemotstand er utrolig viktig ettersom det gir den minste driftskostnaden, samt minst miljøpåvirkning i form av minsket utslipp av karbondioksid. Grunnen til at driftskostnaden minskes, er at drivstofforbruket reduseres. Med riktige dekk til din lastebil kan du minske drivstoffkostnaden med hele 30 %. Som yrkessjåfør er det viktig å kunne stole på dekkene, og vi på Nordendekk er stolte av å kunne tilby de beste dekkene på markedet.

OM DEKK TIL LASTEBILER

Lastebildekk finnes, akkurat som andre bildekk, i mange ulike størrelser, og det er ikke alltid så lett å vite hvilken dimensjon akkurat din lastebil skal ha. Den enkleste måten å finne ut hvilken dimensjon som passer lastebilen din, er at du går ut og leser på siden av lastebilsdekket, der alle dimensjonene står skrevet. Samtlige dekk på tunge kjøretøy skal ha en mønsterdybde på minimum 5 mm om vinteren. Det finnes ingen krav til at dekkene skal være nye, men det er derimot viktig at dekkenes mønsterdybde og piggutstikk er bra. Ikke glem at det er lurt å lagre dekkene svalt, tørt og mørkt. Med riktige dekk i god stand blir du tryggere i trafikken, både for din egen og for andres skyld. For å kunne oppfylle alle kravene som stilles til yrkessjåfører innen tungtransport, er det mange dekkprodusenter som samarbeider med forskjellige transportselskap. Dekkene gjennomgår harde og tøffe utfordringer under ulike forhold før de når markedet.

EU-MERKING

I November 2012 innførte EU et direktiv til produsenter av dekk til lastebiler. Direktivet gjaldt merking av dekkene, og ble innført for at konsumenter lettere skal kunne velge riktige dekk. Det er tre ting som skal fremgå tydelig av merkingen: Våtgrep, drivstofføkonomi og ekstern dekkstøy. Mange produsenter velger også å legge til mer informasjon, for eksempel om stabilitet og sikkerhetsegenskaper. Hvor på dekket markeringen sitter varierer, men vanligvis er det et klistremerke som festes på dekket. Våtgrepet klassifiseres i klassene A-G og innebærer hvor lang bremselengden er på vått underlag. Det er viktig å notere at dette gjelder bremselengden på vått underlag, ikke frosset. I direktivet finnes det ingen krav til å angi lignende målinger for vinterunderlag. Ved valg av vinterdekk er det altså anbefalt å benytte andre kilder. Dekkstøy er angitt i desibel eller i en graf bestående av tre lydbølger. Det er for å redusere støyen i trafikken at denne markeringen eksisterer, det er ikke en angivelse av hvordan det høres ut inne i lastebilen. Med drivstofføkonomi refereres det til hvor lav rullemotstanden er. En lav rullemotstand innebærer, som nevnt over, mindre utslipp av karbondioksid samt mindre drivstofforbruk. Det fører til lavere kostnader og mindre miljøpåvirkning. Klassifiseringen angis med A-G, der A er best.