Falken er en relativt ung dekkprodusent som inngår i Sumitomo Rubber Industries, forkortet til SRI. Sumitomo Rubber Industries er et japansk selskap som begynte å produsere Falken i Osaka, Japan i 1983. Det tok ikke lang tid før kvaliteten var god nok, og produksjonen var høy nok til at dekkmerket kunne bli introdusert på det nordamerikanske markedet. Det gjorde det nemlig allerede to år senere! I 1988 var det premiere også i Europa. Falken- og Ohtsu-dekk markedsføres og distribueres i dag i land over hele verden, ikke minst i Europa, og eksporteres hovedsakelig for å ettermonteres på de respektive markedene.

Falken ble opprinnelig produsert som et flaggskip for høy ytelse under merket Ohtsu Tire and Rubber. Ohtsu Tire and Rubber ble kjøpt opp av Sumitomo Rubber Industries i 2003. Nå, tre tiår etter at produksjonen startet, har Falken blitt et ekstremt velkjent og i prinsippet frittstående merke som fokuserer på produkter med såkalt Ultra High Performance, forkortet UHP. Falken-Ohtsu er en dekkserie hvor det fokuseres på nettopp Ultra High Performance. Ohtsu tilbyr dekk for busser, lastebiler og anleggsmaskiner.

Eksempler på dekk som lanseres av Falkens assosierte Ohtsu er sommerdekket FP8000 med Ultra High Performance. FP8000 er egnet for sedan og coupé, og kommer i størrelser som varierer mellom 19 og 22 tommer. Hastighetsbetegnelsen er W. ST6000 er et helårsdekk for SUVer og lette lastebiler som produseres i størrelsene 15 til 26 tommer, og har de varierende hastighetsbetegnelsene, H, S, T og Q. FP7000 er også et helårsdekk, med størrelser som varierer mellom 14 og 18 tommer og er tilgjengelig i hastighetsbetegnelsene, H, V og W. Verken sist eller minst tilbyr Falken-Ohtsu AT4000-dekket som er et helårsdekk for terreng og for daglig bruk på motorveier, kuperte veier eller underlag som knapt kan anses for å være veier. AT4000 tilbys i 15 til 20 tommer med hastighetsbetegnelsene S, Q og T.