Billige Sommerdekk

Sommerdekk av høyeste kvalitete og til lave priser.

Hva sier loven om sommerdekk?

I følge loven skal sommerdekk ha en mønsterdybde på minimum 1,6 mm, men dekkspesialister anbefaler en mønsterdybde på minimum 3 mm. For liten mønsterdybde på sommerdekkene har en sterk negativ påvirkning når man bremser på vått underlag, og øker risikoen for vannplaning dramatisk. Et godt tips for å kontrollere mønsterdybden er å bruke en 5-krone som referanse. En 5-krone måler nemlig 3 mm mellom toppen på femkronesymbolet og kanten. I Norge må man bruke sommerdekk fra og med den første tirsdagen etter 2. påskedag til og med 31. oktober. Naturligvis må man legge om til vinterdekk tidligere dersom føret krever det.

Sommerdekk fra kjente produsenter

Så lenge underlaget er bart, fungerer sommerdekk i store deler av Norge svært godt også om høsten og våren. Når du trenger bildekk av høyeste kvalitet har vi dekkene for deg, uten at du blir ruinert. Vi tilbyr sommerdekk fra blant andre Nokian, Michelin, Continental og Goodyear. Du kan dessuten velge å få dekkene levert direkte til en av våre samarbeidspartnere rundt om i Norge, som senere også utfører dekkbyttet for deg.

Sommerdekk skal være sikre

Nye sommerdekk bør ha en mønsterdybde på ca. 8-9 mm. Den minste tillatte mønsterdybden på sommerdekk er 1,6 mm. Man kan enkelt se om dekkene begynner å bli slitt ved å se på slitasjemarkørene som finnes på sommerdekkene. Markørene synes når dekket har ca. 2 mm mønsterdybde. Ikke gjør som mange andre og vent til du når 1,6 mm mønsterdybde, men kjøp sommerdekkene dine i god tid i forveien. Hvorfor? Fordi sommerdekk slites fortere enn vintedekk. En del mennesker kjører kun om sommeren, og da slites ikke sommerdekkene spesielt mye, men dekk er en ferskvare, og gamle sommerdekk har dårligere veigrep enn nye dekk. Dette gjelder uavhengig av hvor god mønsterdybde man har på de gamle dekkene.


Riktig valg av sommerdekk

Dekkets mønster er svært viktig for et godt sommerdekk, og reduserer risikoen i forhold til for eksempel vannplaning, veigrep på varm asfalt og veier med dype spor. Velg gjerne et sommerdekk som har lav rullemotstand, noe som reduserer utslippene og sparer både penger og miljøet. Tenk også på hvordan du bruker bilen. Avhengig av om du kjører lange strekninger, bykjøring, i Nordland eller på sørlandet, så har det betydning for valget av sommerdekk. Sommerdekk er laget av en gummiblanding som blir hardere når det er kaldt ute. Alle sommerdekk skal dessuten være markert med en hastighetsklassifisering. Dette innebærer at merkingen av dekket skal tilsvare bilens makshastighet. Er du usikker på hva du skal velge så er du hjertelig velkommen til å kontakte oss, så vi kan hjelpe deg med å gjøre et korrekt dekkvalg.

Billige sommerdekk online

EU:s nye dekkmerking

For å gjøre det lettere for europeiske konsumenter å velge dekk har EU innført en ny merking som gjør det lettere å sammenligde de ulike dekkene. Klistremerket som finnes på alle dekk som er produsert etter november i 2012, minner om de som festes på hvitevarer. Det er tre ting som skal fremgå på merket. Det første er ekstern dekkstøy, som angir hvor mye støy dekket avgir. Det andre er drivstofføkonomi, noe som innebærer hvor økonomisk dekket er. Enklere forklart forteller det noe om hvilken rullemotstand dekket har. Lav rullemotstand innebærer mindre drivstofforbruk og er bedre for din personlige økonomi og for miljøet. Drivstofføkonomien angis på en skala fra A-G, der A er det beste. Den tredje merkingen som skal oppgis er våtgrep. Våtgrepsmerkingen viser hvor effektive dekkene er ved nedbremsing på vått underlag. Det skiller hele 18 meter mellom A og F i denne skalaen, noe som kan være utrolig viktig om en ulykke skulle inntreffe. EUs nye dekkmerking fungerer aldeles utmerket å bruke som mal når man skal velge sommerdekk.

EUs dekmerking

Ta vare på dekkene dine

For at dekkene dine skal være så trafikksikre som mulig og samtidig ha så lang levetid som mulig, er det viktig at du tar vare på dem på riktig måte. Sjekk lufttrykket med jevne mellomrom, gjerne en gang i måneden. Det er luften som bærer bilens vekt, og feil trykk gjør at dekkene slites raskere, samtidig som bilens styring påvirkes negativt. Det er også viktig at dekkene som brukes til bilen er like, og at de er anbefalt av bilprodusenten. I bilens instruksjonsbok skal det fremgå hvilket dekktrykk og hvilke dekk man burde bruke. Ved rengjøring av dekk og felger anbefales en mild bilsjampo og en myk svamp. Unngå med andre ord rengjøringsmidler med sterke kjemikalier. Oppbevar dekkene på riktig måte når de ikke er i bruk, for å unngå å endre gummiens struktur. Det er når de sitter på kjøretøyet at all slitasje skjer. Dekk av bra kvalitet koster litt mer, men holder betydelig lengre.