Continental VikingContact 5 - DEKKTESTVINNERE av piggfrie vinterdekk

KJØP DINE PIGGFRIE VINTERDEKK ONLINE

Kjøp piggfrie vinterdekk på nett til rimelige priser. Vi har helårsdekk av aller høyeste kvalitet, til lave priser.

Kan jeg teste vinterdekkene?

Generelt sier loven at helårsdekk må ha minimum 3 mm mønsterdybde slik som for alle vinterdekk. Akkurat som for sommerdekk og piggdekk er det anbefalt at man har en god margin, for at dekkene skal være så sikre som mulig. For å få en indikasjon på mønsterdybden kan man bruke en 5-krone.

Helårsdekk fra kjente produsenter

Finn riktig dekk til din bil ved å velge riktig dekkstørrelse. Vi på Nordendekk har helårsdekk fra alle kjente produsenter, som Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook och Kumho. Dessutom har vi väldigt förmånliga priser på våra märkesdäck.

På Nordendekk finner du testvinneren av helårsdekk, Continental ContiViking Contact 5.

Er du usikker på dekkstørrelsen? Sjekk ut vår dekkskole. Der kan du finne all informasjon om dekkstørrelser på vinterdekk.

Fordeler med helårsdekk

Å kjøre med helårsdekk har flere fordeler, selv om de ikke er sammenlignbare med piggdekk på isete føre. Piggdekk er forbudt i mange land, og er også gebyrbelagt visse steder i Norge. Dette gjør helårsdekket til det beste alternativet. I de sørlige delene av landet, der værforholdene ofte minner om de i det øvrige av Europa, kan helårsdekk være det beste valget. Ettersom disse dekkene ikke følger samme regler som piggdekk, innebærer det sikrere kjøring under plutselige væromslag som kan skje tidlig på våren eller sent på høsten når det fortsatt ikke er tillatt å kjøre med pigger. Mange anser helårsdekks egenskaper bedre enn de tradisjonelle piggdekkene også på snødekkede veier. Helårsdekket har en mykere gummiblanding med lameller, som innebærer at det håndterer veksling mellom bar bakke, snø og slaps bedre enn andre vinterdekk. Selv om dekket slites kraftig på bar bakke, er det, selv om det ikke er anbefalt på sommeren, faktisk lov til å kjøre med helårsdekk året rundt. Nye helårsdekk bør kjøres inn før de brukes i tett trafikk på vinterføre. Kjør gjerne på bar bakke i begynnelsen. Det samme gjelder dekk som har blitt oppbevart i løpet av sommeren. Etter 500-1000 kilometer regnes nye helårsdekk for innkjørte og kan brukes i alle situasjoner med full prestasjonsevne.

helårsdekk - Continental Viking Contact 5

Sikker vinterkjøring med helårsdekk

Vinterkjøring setter mange ganger føreren på prøve. Ikke vent for lenge med å bytte til helårsdekk for vinterbruk. Man må ha vinterdekk på alle akslingene og de skal alle ha tilnærmet like egenskaper. Dekk slites ujevnt, så pass på at de dekkene fra året før som har størst mønsterdybde plasseres bak. Dekkene med best grep skal alltid plasseres bak på bilen. Kjør aldri med for gamle dekk, spesielt ikke når det gjelder vinterdekk. Selv om mønsterdybden holder mål, så mister gummien egenskapene sine. Gummien i helårsdekk skal være myk for å ha den beste effekten. Gammel gummi hardner og effekten blir omtrent som å kjøre med sommerdekk på vinterføre. EU har siden 2012 pålagt alle dekkprodusenter å merke dekkene med de ulike kvalitetene for å gjøre det enklere for konsumentene å sammenligne og velge dekk. Tenk allikevel på at begrepet våtgrep, som er standard, ikke refererer til bremselengden på vinterføre, men kun for regn og våt veibane. Det nordiske vinterklimaet skiller seg fra det øvrige i Europa og det kan være lønnsomt å lese ulike dekktester som bransjemagasiner utfører i jakten på de beste vinterdekkene. Selvsagt er du også velkommen til å henvende deg til oss her på Nordendekk, vi hjelper gjerne! Det er ikke bare dekkene som spiller inn på sikkerheten i trafikken i løpet av vinterhalvåret, du må også bruke sunn fornuft når du er ute i trafikken. Unngå å ta bilen under de mest ekstreme værforholdene, ikke kjør i 100 bare fordi skiltingen tillater det, og hold god avstand til bilen foran. Som med alle dekk, er lufttrykket utrolig viktig også for helårsdekk. Kontroller med jevne mellomrom at trykket er korrekt. Dårlig lufttrykk innebærer høyere risiko, blant annet blir det vanskeligere å styre, noe som kan være avgjørende på vinterføre.

Loven om vinterdekk

Ifølge norsk lov må det være dekk med minimum 3 mm mønsterdybde på bilen fra og med 1. november til og med første mandag etter 2. påskedag, i Nordland, Troms og Finnmark gjelder reglene fra 16. oktober til 30. april. Utenom disse datoene må du benytte vinterdekk dersom føret tilsier det. Om du blir stoppet er det kun politiet som tar stilling til hvilket føre som er rådende. Vinterføre råder når det er slaps, snø, is eller frost på veien. Det er ingen datoer knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk, men piggdekk skal kun brukes innenfor disse datoene, eller om føret krever det. De dekkene som regnes som vinterdekk skal være spesifikt utviklet for dette formålet og være merket med ulike kombinasjoner av M og S. Noen dekk som er beregnet for terrengkjøretøy bruker allikevel disse markeringene, til tross for at de ikke er utviklet for vinterbruk. Er du usikker på vinterdekk, finnes det fortegnelser der du kan lese om hvilke dekk som er godkjent i Norge.