Pirelli Historie

Pirelli er verdens femte største produsent av dekk. Selskapet produserer blant annet høykvalitets- og høyprestasjonsdekk, og målet er å bli verdensledende i dette segmentet. Pirelli ble grunnlagt i 1872 og har i dag 37 000 ansatte. Selskapet er representert i over 160 land og har 22 dekkfabrikker på fem kontinenter. Pirelli investerer årlig rundt tre prosent av sine inntekter i forskning, for at selskapet skal kunne fortsette å forbedre produktenes kvalitet, sikkerhet og miljøpåvirkning. For Pirelli er det viktig å kombinere sosialt ansvar med å være en lønnsom virksomhet. Pirelli har også en lang fartstid innen racing, og er nå eneleverandør av dekk til Formula 1™ sine mesterskap for sesongene 2011-2013. Pirelli produserer dekk for motorkjøretøy, industrielle kjøretøy og motorsykler. Disse er produsert i fabrikker som ligger blant annet i Argentina, Kina, Egypt og Storbritannia. Pirelli har som mål at deres produkter skal være synonymt med kvalitet, sterke følelser og den aller beste ytelse. Ved å kombinere teknisk kompetanse med innovasjon, har Pirelli kunnet utvikle og produsere produkter av høy kvalitet. På grunn av dette, har Pirelli vært i stand til å gjøre avtaler med flere av verdens mest innflytelsesrike produsenter av biler og motorsykler.

Dekk fra Pirelli

Giovanni Battista Pirelli var mannen, som i 1872 grunnla Pirelli, og begynte produksjon av ulike gummiprodukter. Det første bildekket ble produsert av selskapet i 1901. I begynnelsen av århundret vokste Pirelli raskt, og flere fabrikker ble bygd i utlandet. Allerede da begynte Pirelli å konkurrere innenfor racing, og på 1920-tallet var det flere vinner-sjåfører som brukte Pirellis dekk på sine biler. I 1927 avduket Pirelli sitt aller første dekk som var spesiallaget for racing, Superflex Stella Bianca. I løpet av 1950-, 60- og 70-tallet fortsatte Pirelli å vokse, og selskapet startet flere nye produksjonsanlegg. Pirelli kjøpte også opp den tyske dekkprodusenten Veith. I løpet av 1992-1993 gikk hele Pirelli gjennom en omstrukturering og ble relansert internasjonalt, samtidig som man lanserte det høypresterende dekket Pirelli P Zero. Under hele Pirellis historie har selskapet fortsatt å ekspandere og vokse. Pirelli er ikke lenger bare en dekkprodusent, men er også aktiv innenfor flere andre markeder, som for eksempel eiendomsmarkedet. Pirelli startet i 2001 Pirelli Labs, der selskapet utvikler sin nye teknologi for alltid å kunne være i forkant av markedet. Pirelli lanserte i 2011 et miljøvennlig dekk, Cinturato P1, som reduserer drivstofforbruket og samtidig er et høypresterende dekk. Dekket er utviklet for små og mellomstore kjøretøy. Pirellis omfattende erfaring i produksjon av dekk for Formula 1™, gjorde at selskapet i 2011 kunne introdusere PZero Silver, et dekk som skal brukes på personbiler, men med teknologi inspirert av dekkene fra Formel 1™. For å kunne fortsette å vokse og utvikles, kommer Pirelli til å fokusere på å gjøre nye teknologiske fremskritt. Slik kan de tilby et bredere sortiment, optimalisere produksjonskapasiteten ved å bygge nye fabrikker, og støtte innovative markedsføringsstrategier for å styrke merkevaren.

Pirelli dekk

Pirelli vet at teknologien som finnes i dagens biler, krever et dekk som reagerer umiddelbart på impulser fra bilens elektroniske kontrollsystem. Dette krever at dekket er designet for å "forstå" bilens spesielle personlighet. For å produsere et dekk som er så godt tilpasset en spesiell bilmodell som mulig, arbeider Pirelli for å justere dekket etter bilen. Det er de små detaljene som utgjør forskjellen mellom en god kjøreopplevelse og en perfekt en, og det vet Pirelli. Prosessen med å utvikle et nytt dekk kan sammenlignes med å sy et skreddersydd plagg. Dekket må testes og endringer må foretas. Det tar i gjennomsnitt tre år for Pirelli å utvikle et nytt dekk. I løpet av den tiden testes dekket i samarbeid med ulike bilprodusenter, for at dekket skal passe så godt som mulig til de ulike bilmodellene som det er myntet på. Gjennom dette samarbeidet med bilprodusentene, har Pirelli opparbeidet seg en kunnskap som ikke mange andre har. Pirelli er en av de beste produsentene av høykvalitetsdekk, noe som er vel kjent i bransjen. Når Pirelli er fornøyd med dekket, går det til produksjon, og i løpet av denne prosessen ser man til at samspillet mellom dekk og bil er perfekt. Det resulterer i et dekk som er helt skreddersydd for bilen, noe som gir uovertreffelige gode resultater i forhold til ytelsen.

Pirelli dekk

Ønsker du et dekk som er riktig for din bil, og som dessuten vil gi deg større kjøreglede? Da kan du stole på at Pirelli har dekket for deg. Pirelli dekk samarbeider med 36 bilmerker. For Pirelli er mottoet kvalitet og ytelse. Det betyr at du får et dekk som vil øke kjøregleden, og samtidig gi deg den beste kjøreopplevelsen. Uansett hva slags type dekk du leter etter, eller hvilken bil du trenger dekk til, kan du være sikker på at Pirelli leverer dekk av høy kvalitet, med så liten miljøpåvirkning som mulig, og som samtidig er trygge å bruke. Pirellis innovasjoner og nyskapende teknologi, gir deg en unikt dekk som er perfekt for bilen din.

Dekk fra Pirelli