Aluminiumfelger

Kjøp aluminiumfelger - Billige aluminiumfelger online

Er det på tide å kjøpe nye lettmetallfelger? Vi har et stort utvalg av aluminiumfelger til lave priser.

Kjøp alu felger online »

Alu felger med dekk

Kjøp aluminiumfelger med dekk online - Billige aluminiumfelger med dekk

Skal du kjøpe nye dekk med aluminiumfelger til bilen din? Vi tilbyr et stort utvalg av lettmetallfelger med dekk i de fleste dimensjoner.

Kjøp dekk med alu felg »

Stålfelger med dekk

Stålfelger med dekk - Stålfelger med dekk online

Kjøp komplette dekk med stålfelger online hos oss!

Kjøp dekk med stålfelger »


Hos oss på Nordendekk finner du et bredt utvalg av felger. Vi har felger som passer de fleste bilmodeller og dekk. Vi har både stålfelger og aluminiumsfelger til veldig fordelaktige priser. Finner du ikke felger til bilen din? Bruk gjerne vårt felg-søk! Du er også velkommen til å kontakte vår kundeservice, så hjelper vi deg med å finne de felgene som passer til vinter- og sommerdekkene til din bil.

Du har vel lagt merke til at vi har lave priser på aluminiumsfelger til de fleste biler?

Aluminiumsfelger er den type felg som blir stadig mer populær. Grunnen til at så mange velger akkurat aluminiumsfelger kommer av flere årsaker, men den økende populariteten skyldes helt enkelt at flere har råd til det. Det blir stadig billigere for produsentene å produsere disse felgene, noe som også resulterer i lavere pris for forbrukerne. Vi på Nordendekk har alltid fordelaktige priser når det gjelder aluminiumsfelger. Aluminimsfelgene veier mindre enn stålfelgene, og selv om vektforskjellen ikke alltid skiller så mye, blir faktisk effekten stor. Du er kanskje ikke klar over det, men en felg veier omtrent ti ganger så mye når den er i bevegelse. Det kommer litt an på fabrikat, men noen konkurransekjøretøy kan minske den totale vekten med hele 200 kilo bare ved å velge riktige felger. For personbiler som brukes til hverdagsbruk handler det ofte om ca. 40-50 kilo. En lettere bil fører til reduserte drivstoffkostnader, bilen blir lettere å styre og fjæringen slites ikke like fort. En annen positiv egenskap med aluminiumsfelgene er at lettmetall leder varme veldig bra. Varmen som bremsene avgir ledes bort, og på denne måten reduseres risikoen for bremseproblemer. Mange velger dessuten aluminiumsfelger for deres utseende. De er ofte ansett som mye penere, og til biler av dyrere modeller er det i dag standard med aluminiumsfelger.

Stålfelger

Stålfelger sitter på de fleste biler i dag. Om man sammenligner med aluminiumsfelger har stålfelger den fordelen at de er rimeligere. Stålfelger har også andre fordeler i sammenligning med andre felger. De passer spesielt godt til vinterdekk siden aluminium og andre lettmetaller lett skades av saltet på veien, og derfor må overflatebehandles dersom de skal brukes på vinterføre. Ved å lakkere aluminiumsfelger kan de brukes til pigg- eller friksjonsdekk for vinterbruk. Stålfelger er også lettere å rengjøre, noe som er veldig viktig om vinteren. Snø som fryser inni felgen eller grus som setter seg fast, kan gjøre at bilen ikke føles like stabil når du kjører den.

Montering av felger

Ved montering av felger er det mange deler som må stemme overens. Diameter og bredde må passe, men også antallet festepunkter, innpressingsdybden samt boltesirkelen. Dette gjør at det er vanskelig å bytte felger mellom ulike bilmodeller. Vi på Nordendekk har felger til de fleste bilmodeller. For dem som ikke har det rette verktøyet eller mangler kunnskap for å montere nye felger, anbefaler vi å henvende seg til en av våre samarbeidspartnere som finnes rundt om i landet. De monterer dermed felgene på en profesjonell måte. Det kan nemlig være vanskelig å feste felgene, spesielt om de er i lettmetall. Diameteren varierer ofte på dem, og du kan trenge å kompensere dette med å justere dekket, ellers vil felgen veldig lett skades dersom du kjører over en fartsdump eller en fortauskant. Montering av felger gjøres med to forskjellige metoder – enten med bolter som du fester i skruehull i navet, eller med muttere som du fester på allerede fastmonterte bolter. Den siste metoden krever da ofte også en navkapsel. Hvor mange muttere eller bolter som må benyttes varierer mellom de ulike produsentene.

Når du kjøper aluminiumsfelger hos Nordendekk inngår alltid et sett til montering av felgene på bilen (bolter eller muttere).

Tenk på at om du bytter størrelse på felgene, så endres også kjøreopplevelsen. Større felger innebærer mindre gummi, noe som fører til at man merker mer til ujevnheter i veien. Større felger gir samtidig et bedre styregrep.

Råd for stell av felger

Det er viktig å ta vare på felgene for at de skal se pene ut og bevare funksjonen. Aluminiumsfelger krever litt mer stell enn de vanlige stålfelgene. Den beste måten å rengjøre begge variantene er å bruke en myk vaskesvamp og et mildt rengjøringsmiddel. Det finnes også spesielt produserte midler for dette formålet som kalles bilsjampo. Erosjon oppstår lett på lettmetaller, og sterke midler kan derfor skade felgen. Tenk også på å spyle felgen ren for grus og sand før du skrubber med svampen. Grus og sand kan ellers forårsake riper som ikke går bort. Forsøk å rengjøre dekk og felger ofte. Mange vasker bilen, men glemmer helt bort hjulene, som faktisk er det viktigste, nest etter vinduene, å holde rene. Tenk også på at det ikke bare er utsiden av felgen som må rengjøres, men at smuss også fester seg på innsiden og må fjernes for at hjulet skal være i topp stand.