Continental Historie

Continental er en av verdens største dekkprodusenter. Foruten dekk produserer selskapet en rekke andre produkter, slik som bremsesystemer, kjøretøyelektronikk og sikkerhetssystemer. Continentals produksjon av gummiprodukter har en lang historie, som begynte i 1871 da Continental-Kautsjuk og Gutta-Percha Aksjeselskap ble grunnlagt i Hannover. I dag finnes Continentals fabrikker og kontorer i 36 land og de har mer enn 130.000 ansatte. Selskapets mål er å produsere kvalitetsprodukter som forbedrer sikkerhet, komfort og glede for alle sjåfører. Continentals produkter skaper verdier for både aksjonærer, ansatte og samfunnet for øvrig. Selskapet ønsker også å forbedre mobiliteten for både mennesker, gods og informasjon, slik at folk lettere kan oppfylle drømmene sine. Continental finner opp og skaper løsninger som fokuserer på sikkerhet, miljø, informasjon og rimelige biler. Siden Continental tenker og handler på en måte som er helhetlig, systematisk og nettverksbyggende, kan bedriften overføre idéene sine til masseproduksjon raskere enn andre.

Dekk fra Continental

Continentals filosofi er basert på fire pilarer: tillit, vilje til å vinne, frihet til å handle og å arbeide sammen. Uten tillit hadde ikke Continental vært så vellykket som det er i dag. De holder løftene sine, enten det er til ansatte, samarbeidspartnere eller interessenter. Viljen til å vinne er sterk hos Continental og målet er alltid å prestere så godt som mulig. Derfor jobber selskapet stadig for å utvikle seg slik at det kan forbedre produkter og skape nye og bedre løsninger. For Continental innebærer frihet det å kunne tillate sine ansatte å ha stor frihet i arbeidet sitt, noe som gjør at Continentals vitalitet og bærekraft styrkes. Med Continentals produkter utvides mulighetene til å handle fritt. For dem er det viktig å jobbe sammen. På den måten kan selskapet forene og gi støtte til hverandre. Continental mener at ved å dele sin kunnskap, kan man øke den. Ved å være åpen om feil kan man også lære av hverandre og dermed oppnå suksess.

Mye av Continentals suksess skyldes bedriftens oppfinnsomhet og streben for å skape nye og bedre produkter. Det kan for eksempel nevnes at Continental allerede i 1905 skapte en forgjenger til dagens piggdekk, et klinket antispinndekk. Så tidlig som på 1930-tallet begynte man å bruke Continentals dekk på racerbaner. Med disse dekkene ble det satt flere verdensrekorder i fart, og premiene er mange. Disse suksessene gjentok seg på 1950-tallet, da sjåfører som kjørte med Continentaldekk vant de franske, tyske, britiske og italienske Grand Prix såvel som Carrera Panamerica. På 1950-tallet begynte Continental også å produserer slangeløse dekk og luftfjæring for busser og lastebiler. Continental var da det første selskapet i verden som produserte luftfjærer til bare busser og lastebiler.

På slutten av 1970-tallet og på 1980-tallet, kjøpte Continental flere andre selskaper, inkludert det østerrikske Semperit. Det betydde at Continentals marked i denne perioden økte kraftig. I 1987 overtok de også General Tire Inc, som hadde fabrikker i Mexico og Nord-Amerika. Som et ytterligere skritt for å utvide Continentals tilstedeværelse i Nord-Amerika, valgte selskapet å samarbeide med to japanske dekkprodusenter, og sammen med dem produserte de dekk for kommersielle kjøretøyer for det nordamerikanske markedet. I 1991 reorganiserte Continental industriproduksjonen og har siden gått under navnet Contitech. Contitech har produksjonssteder i blant annet Italia, Brasil, Kina, Mexico, Sverige og Tyskland. Samme år som Contitech ble dannet, ble Continental også den første dekkprodusenten til å produsere et miljøvennlig dekk, ContiEcoContact. På begynnelsen av 2000-tallet, startet Continental et samarbeid med Bridgestone for å utvikle et standardisert run-flat system. Sammen med Yokohama startet Continental i 2002 et samarbeid for å nå bedre ut til det japanske markedet. I 2007 ble Continental en av de fem største leverandørene til bilbransjen i verden, da selskapet kjøpte opp Siemens VDO Automotive AG. Det førte også til at selskapet styrket posisjonen sin i Europa, Asia og Nord-Amerika.

Continental dekk

I dag produserer Continental en lang rekke forskjellige typer dekk. De produserer dekk for alle typer vær og underlag. Continental dekk er også skreddersydd for de forskjellige bilers ulike behov for at ytelsen skal være så god som mulig. Continental produserer dekk for biler, lastebiler, busser, motorsykler, sykler og spesialdekk til industrielle kjøretøy. For Continental er det alltid viktigst å sette sikkerheten først, og bedriften tar et stort ansvar for å produsere så sikre dekk som mulig. Uansett hvilke behov du har for kjøringen din, kan du være sikker på at Continental har et dekk som passer din kjøring og din bil. Når du ikke trenger å konsentrere deg om ting som sikkerhet, kan du lett finne gleden av å kjøre. I tillegg til å produsere trygge dekk, streber Continental også etter å utvikle dekk som påvirker miljøet så lite som mulig. Leter du etter et dekk som passer dine spesifikke behov, som er trygge og som har så liten miljøpåvirkning som mulig, så passer Continentals dekk deg utmerket.

Continental Dekk

Dekk fra Continental