Mitas er en av Europas absolutt største dekkprodusenter for jordbrukskjøretøy, og med det menes hovedsaklig traktorer. Men selskapet produserer også dekk for andre kjøretøy innenfor industri, slik som fly og motorsykler. Mitas er ansvarlig for dette i alle ledd. Ikke minst produserer selskapet egne dekk, men de sørger også for å ta vare på alt som er relatert til deres distribusjon og salg. I tillegg til salg under sitt eget navn, selger selskapet også dekk under merkene Cultor og Continental.

Mitas ble grunnlagt i 1932 i den slovakiske byen Zlin i Moravia. Det ble det grunnlagt av Tomas Bata, som begynte å produsere av dekk, primært for salg i nærområdet. Men virksomheten vokste sakte, men sikkert, og i 1974 ble selskapet så stort at de bygget et stort anlegg i samme by, der produksjonen kunne finne sted, hvilket også innebar nye arbeidsplasser for lokalbefolkningen. I 1991 ble virksomheten solgt til Barum Holding, som langsomt begynte en reise mot en internasjonalisering av merket. I 1997 ble selskapets dekk tilgjengelig i mer eller mindre alle verdens land.

Siden de fleste av selskapets produkter i dag er laget for eksport, er de svært nøye med å sørge for å følge alle regler, både internasjonalt og de som er spesifikke for den europeiske unionen. Ikke minst gjør de også alt for å sikre at produksjonen av dekkene har så liten innvirkning på miljøet som mulig. Dette lykkes de i å oppnå blant annet gjennom valg av materialer i dekkene, men også ved å gjennomføre en så bevisst produksjon som mulig.

Så hvis du trenger dekk for traktorer, skurtreskere, trucker, snøploger, luftfartøy eller motorsykler, er Mitas det perfekte dekket for deg. Ikke minst tilbyr selskapet gode priser i forhold til deres fremragende kvalitet.