Dunlop Historie

Dunlops lange historie begynner i 1888, da John Boyd Dunlops sønn ble beordret til å sykle for å kurere forkjølelsen sin. For å lette sønnens sykling, kom Dunlop på at man kunne produsere dekk laget av lerret, som er bundet sammen av flytende gummi. Denne ideen tok John Boyd Dunlop patent på og vips var Dunlop og det pneumatiske dekket født. Det var starten på et selskap basert på innovasjon og nye ideer. For Dunlop var det viktig å alltid se fremover og undersøke hvordan det er mulig å gjøre selskapets produkter enda bedre. Det er altså en liten gutt vi har å takke for at Dunlop og deres innovative teknologi finnes i dag. Dunlop er nå en av verdens fremste produsenter av høyytelsesdekk. Dunlop er også sponsor av flere racingkonkurranser.

Dekk fra Dunlop

Dunlop er eid av The Goodyear Tire & Rubber Company, et selskap som hvert år produserer nesten 200 millioner dekk. Hovedkontoret er i Akron, Ohio, og har rundt 72000 ansatte ved anleggene sine, som er utplassert over hele verden. I Europa har Dunlop tre anlegg hvor dekkene deres produseres. Disse er i Tyskland, Storbritannia og Frankrike. Dunlop produserer dekk for biler, motorsykler, firhjulinger, gokart-biler og lastebiler. Et fellestrekk ved disse dekkene er at de er preget av Dunlops nyskapende ånd og banebrytende teknologi. Dekkene blir til gjennom en prosess der Dunlop tar del i globale aktiviteter, mens selskapet anerkjenner og respekterer de ulike markedenes individuelle forutsetninger. Dunlops fremskritt innen dekkteknologi er et skritt mot å skape et bedre dekk, både når det gjelder veigrep og styringen av kjøretøyet. Til dekkene sine bruker Dunlop blant annet Versa Load Technology™, som maksimerer dekkets avtrykk når det kommer i kontakt med veien, DuPont™ Kevlar™, som gir dekket en stivere sidevegg, som i sin tur betyr at kjørepresisjonen blir overlegen, og Dunlop Self-Supporting Technology (DSST)®, som gjør at du kan kjøre opp til 80 km/t etter at dekket har mistet alt lufttrykk. Dette er bare noen av de teknologiene Dunlop bruker for å produsere et så godt dekk som mulig, noe som også gir en god kjøreopplevelse. Takket være Dunlops samarbeid med Goodyear, kan de dra nytte av all teknologi og innovasjon som utvikles verden over, og bruke dem i dekkproduksjonen sin, alt for å produsere dekk som er av høyeste kvalitet og gir en best mulig kjøreopplevelse.

Dunlops bånd til racingkulturen er sterk, og selskapet har hatt et mangeårig samarbeid med Jaguar. I dag er Dunlop den eneste leverandøren av dekk til Jaguar. Allerede tidlig i Dunlops historie, feiret selskapet suksess i ulike racingkonkurranser. Den første som oppdaget fordelen med Dunlops banebrytende dekk, var syklisten Willie Hume, som ved hjelp av Dunlops dekk vant en rekke sykkelløp. Hume begynte å bruke Dunlops dekk allerede i 1889. Dunlops nyskapende dekkteknologi har siden gått hånd i hånd med sportskjøretøy på to og fire hjul, og har et godt rykte blant alle som er involvert i disse idrettene. Sammen med partneren Jaguar har Dunlop feiret stor fremgang i Formel 1, fra 1950 og fremover. Dunlop oppdaget i 1962 hva det er som gjør at bilene mister grepet på våte veier, nemlig vannplaning. Selskapet begynte umiddelbart å finne en løsning på problemet. I løpet av 60-, 70- og 80-tallet fortsatte Dunlop å nyte stor suksess i Formel 1, blant annet gjennom å vinne det aller første London-Sydney maratonet i 1968. På 1990-tallet utviklet Dunlop WARNAIR, en sensor i dekket som oppdager om lufttrykket synker. I 1999, ble Dunlop altså integrert med Goodyear Tire & Rubber Company, som er en vellykket kombinasjon av Dunlops kunnskap om racing og Goodyears evne til å levere teknologiressurser fra hele verden. I løpet av 2000-tallet har Dunlop fortsatt å utvikle innovative løsninger og teknologier, for å forbedre dekkene og deres prestasjoner. Uansett hvilken type bil du ønsker å utstyre med nye dekk, finnes en rekke alternativer fra Dunlop. Hvilke dekk som er riktige for deg avhenger av hva du ønsker ut av kjøreopplevelsen din, og hvordan du skal bruke kjøretøyet.

Dunlop dekk

For Dunlop er det selvsagt å produsere dekk som hjelper føreren å føle kontroll over bilen sin. Dunlop vet hvor viktig det er at sjåføren føler seg trygg, og selskapet jobber kontinuerlig med å utvikle dekk som gjør håndtering enklere, er holdbare og forbedrer veigrepet. Dunlop streber alltid etter å produsere et bedre produkt som kan forbedre både kjøreopplevelse og ytelse. Dunlop deler lidenskapen for kjøring med kundene sine, og derfor har de også en god forståelse av hva kundene er ute etter. Det gjør at det finnes Dunlopdekk for alle årstider, værforhold og personlige preferanser, uansett hvilket kjøretøy du kjører og uansett hvilke krav du har til kjøreopplevelsen.

Dunlop Dekk

Dekk fra Dunlop