Komplette hjul - Sommerdekk

Kjøp dine komplette hjul - Sommerdekk

Kjøp komplette hjul med felg og sommerdekk. Sommerdekk og felger fra alle de ledende produsentene.

Komplette sommerdekk »

Komplette hjul - Piggdekk

Kjøp dine komplette hjul - Piggdekk

Trenger du nye komplette hjul? Hos oss på Nordendekk finner du et bredt utvalg av felger og piggdekk.

Komplette Piggdekk »

Komplette hjul - Helårsdekk

Kjøp dine komplette hjul - Helårsdekk

Kjøp dine komplette hjul hos oss på Nordendekk. Felger og helårsdekk.

Komplette helårsdekk »


Kjøpe komplette hjul til fordelaktige priser. Her finner du modeller og produkter fra alle de ledende produsentene. Blant annet har vi produkter fra Michelin, Continental, Goodyear, Hankook, Kumho og mange flere. Vi hos Nordendekk tilbyr kvalitetsprodukter til fordelaktige priser, og du kan selv sette sammen hjulet ved å velge felg og dekk. Det er anbefalt å kjøpe komplette hjul, ettersom det kan være vanskelig å få nye dekk til å passe på gamle felger. I et komplett hjul inngår felg og dekk. Vi hjelper deg gjerne med å finne de perfekte hjulene til kjøretøyet ditt, uansett om det er til en personbil eller en motorsykkel.

Sånn komponerer du ditt komplette hjul

Det er en svært enkel prosess å sette sammen sitt eget hjul. Det kan beskrives i fire enkle steg.

Du får nå en liste med passende dekk og felger til bilen din! Så er det bare å velge hvilket merke og hvilken prisklasse du foretrekker.

Dekk

Det viktigste for å gi en behagelig kjørekomfort i bilen din er dekket. På grunn av det norske klimaet finnes det tre typer dekk – sommerdekk, piggdekk og helårsdekk. For de som bruker bilen året rundt er det behov for to sett dekk, siden loven forbyr bruken av samme dekk året rundt. Hos oss på Nordendekk kan du kjøpe komplette hjul både for vinter- og sommerbruk.

Sommerdekk har en gummiblanding som blir hard ved kuldegrader, og som da ikke får noe godt veigrep på asfalten, for ikke å snakke om på vinterføre. Ettersom disse dekkene skal brukes om sommeren, er det heller ikke samme krav til mønsterdybde. Det er mønsteret som gjør at dekket får grep på asfalten, og som gjør at bilen ikke vannplaner. På sommerdekk må mønsterdybden være minimum 1,6 mm. Syns du det er vanskelig å velge sommerdekk, kan du rådføre deg den nye EU-merkingen. Den trådte i kraft høsten 2012 og finnes på alle nye dekk. Merkningen minner om den man er vant til å se på hvitevarer, og den angir våtgrep, drivstofføkonomi og ekstern dekkstøy.

Vinterdekk må man i følge loven benytte mellom 1. november og første mandag etter 2. påskedag (16. oktober til 30. april i Nordland, Troms og Finnmark), og utenom disse datoene når føret krever det. Det finnes to ulike typer vinterdekk: piggdekk og friksjonsdekk. De har ulike kvaliteter og passer godt til forskjellig føre, avhengig av hvor i landet du kjører mest, og på hvilket underlag. For å bli klassifisert som vinterdekk må mønsterdybden være minimum 3 mm, men et dypere mønster er alltid anbefalt. Piggdekk er de absolutt beste dekkene på isete veier, mens friksjonsdekkene er best på snø.

Felger

Det finnes to varianter av felger, aluminium og stål. Aluminiumsfelger blir mer og mer populære ettersom de i dag kan produseres til en lavere pris. Vi på Nordendekk tilbyr alltid billige priser på våre komplette hjul. Når du kjøper aluminiumsfelger hos Nordendekk følger det alltid med et sett for montering av felgene på bilen (bolter eller muttere). Aluminiumsfelgene veier mindre enn de tradisjonelle stålfelgene, og har dessuten lenger levetid dersom de tas vare på på riktig måte. Dessuten syns mange at aluminiumsfelger er det absolutt peneste. Når man velger aluminiumsfelger er det viktig å huske på å holde dem rene, spesielt om vinteren. Snø, is og grus kan sette seg fast i felgen og skape ubalanse. Denne effekten kan også oppstå på stålfelger. Rengjør derfor dekkene og felgene regelmessig. Det finnes også felger av alluminium som er spesiallaget for vinterbruk. Disse er behandlet med en beskyttende overflate, vanligvis lakk.

Ta vare på hjulene på best mulig måte

Når du kjøper et komplett hjul er det viktig at du tar vare på det på best mulig måte, slik at det skal holde seg så lenge som mulig, uten at det påvirker sikkerheten. Rengjør hjulene ofte og sjekk også lufttrykket. Det er luften som holder bilens tyngde oppe, og dekket bør derfor alltid inneholde rett mengde luft. Et for høyt trykk kan innebære at dekket eksploderer og et med for lavt trykk kan føre til at dekkene og felgene slites unødig. Kjør heller aldri uten ventilhette, da smuss kan havne inni dekket. Den personlige kjørestilen din påvirker også dekkenes levetid, akkurat som underlaget gjør det. Vinterdekk bør kun brukes på vinteren, ettersom varm asfalt sliter utrolig mye på mønsterdybden, men også med tanke på miljøet. Sommerdekk kan innebære livsfare om de brukes i vinterhalvåret.

Leveranse og service

Trenger du hjelp til å montere de komplette hjul, kan du henvende deg til noen av de profesjonelle verkstedene vi har som samarbeidspartnere. Bestill en time, så passer vi på Nordendekk på at hjulene er på verkstedet til den avtalte tiden. Du behøver med andre ord ikke å hente hjulene på et utleveringssted. Våre samarbeidspartnere finnes over hele landet.