Flere og flere dekkprodusenter introduserer dekk som er miljøvennlige. Disse miljødekkene har lavere rullemotstand og senker drivstofforbruk og utslipp av CO2. Miljødekk gir dermed en mer økonomisk og miljøvennlig kjøring. Dekk er ansvarlig for 30 % av CO2-utslippet for en bil. Energiøkonomiske miljødekk kan spare opptil 10 % drivstoff.

Et nytt EU-direktiv som trådte i kraft i november 2012 krever at alle dekk som er produsert etter 1. juli 2012 har en EU Eco Label, som gir informasjon om dekkets egenskaper for drivstoffsparing, egenskaper på vått underlag og støynivå. Dekk som er miljøvennlige får en grønn A-markering, mens dekk med dårligere egenskaper får en rød G-markering. Informasjon om dekkets støynivå vises med et bilde av en høyttaler med lydbølger. Det dekket som er mest stillegående og avgir mindre enn 68 dB får en svart lydbølge og to hvite lydbølger. Regummierte dekk, offroad-dekk og R-dekk behøver ikke oppfylle samme krav.

Hos Nordendekk kan du finne miljødekk til gode priser. Følgende dekk er et utvalg av vårt sommerdekksortiment. Disse dekkene klassifiseres som energivennlige og gir mindre utslipp av CO2.

Goodyear Efficient Grip

Goodyear har utviklet en ny generasjon dekk med lav rullemotstand, EfficientGrip, som trekker mindre drivstoff samtidig som de opprettholder Goodyears høye nivå på bremse- og veiegenskaper på våte veier. Med Goodyear EfficientGrip kan du som bilfører bidra til mindre miljøbelastning, samtidig som du prioriterer veisikkerhet når du velger sommerdekk. Goodyear EfficientGrip sommerdekk med FuelSaving-teknologi minsker drivstofforbruket uten å gi avkall på andre prestasjoner.

Continental ContiPremiumContact 2

Dette sommerdekket er en skikkelig dekktestvinner! Med ContiPremiumContact 2 har Continental vunnet sommerdekktester i 2009, 2010 og 2011. Dekket gir komfort, kjøreopplevelse og meget høy sikkerhet for deg som kjører mye, både lange og korte turer. Med mønsterdesign som gir mindre risiko for vannplaning, og sikkert grep på både tørt og vått.

Michelin Energy Saver

Dette sommerdekket fra Michelin har alltid lavt drivstofforbruk og høy sikkerhet på våt veibane, takket være en ny gummiblanding med 100 % silika. Den nye komponenten Durable Security Compound (DSC) i slitebanen forbedrer bremselengden på våt veibane, ikke bare når dekket er nytt, men også når det begynner å bli velbrukt. Denne komponenten gir dekket lang levetid.

Nokian Hakka Green

Det nye, miljøvennlige Nokian Hakka Green sommerdekk gir utmerket grep under alle forhold som kan forekomme under en nordisk sommer. Dette dekket gir sikre kjøreegenskaper på kokende varme, grove asfaltveier, på regnvåte veier og sent på høsten når temperaturen nærmer seg nullpunktet. Nokian Hakka Green har svært lav rullemotstand, noe som sparer drivstoff og er mer miljøvennlig.

Pirelli Cinturato P7

Det nye, miljøvennlige høyprestasjonssommerdekket fra Pirelli er utviklet for å maksimere kjøregleden, sikkerheten og kjøreegenskapene, samtidig som man tar hensyn til miljøet. Cinturato P7 har tatt et stort skritt forover; ingen ekstra utslipp i produksjonsleddet og ingen miljøfarlige partikler som havner i naturen ved bruk av dekket, mindre CO2-utslipp fordi rullemotstanden minkes, lavere støynivå på dekket, samt lengre levetid. Cinturato P7 har kortere bremselengde på både vått og tørt underlag.

Bridgestone Turanza ER300 Ecopia

I Auto Bilds dekktest fra 2010, av den nye generasjonen miljøvennlige dekk, har Auto Bild belønnet Bridgestones Turanza ER300 Ecopia-dekk med toppresultatet "anbefales sterkt". Auto Bild løftet frem Turanze ER300 Ecopia for dets "balanserte egenskaper på så vel vått som tørt veiunderlag, sikkerheten ved vannplaning, bra bremseegenskaper på vått underlag, lavt støynivå og tilfredsstillende drivstoffinnsparing".

Hankook Ventus S1 Evo K107

K107 Ventur S1 evo - et sommerdekk med ultrahøy prestasjon! Dette dekket har asymmetrisk dekkmønster for bedre grep ved ulike værforhold. Ekstrem prestasjon for krevende kjøring. Bra komfort og svært lavt støynivå. Dekket sitter originalmontert på Audi A4 og A6L. Ny HDS Silika gummiblanding gir perfekt grep og lavere drivstofforbruk.

Et nytt miljødekk fra Hankook er Kinergy Eco. Kinergy Ecos K425 drivstoffspareteknikk er utviklet ved å kombinere nye materialer, som kiseldioksidpartikler i nanoskala, og ved å bruke nye blandingsteknikker. Dette bidrar til å forbedre både drivstofforbruk og bremseprestasjon.

Kumho Ecowing KH19

Dette sommerdekket fra Kumho er utviklet med miljøet i fokus. Man har redusert bruken av miljøfarlige stoffer under produksjonen, noe som er miljømessig positivt. KH19 har lengre rullemotstand enn sine forgjengere, noe som senker drivstofforbruket og dermed også CO2-utslippet betydelig.

Miljøtips fra Nordendekk:Du vet vel at du kan fylle dekkene med nitrogen hos Nordendekk for å spare penger og miljøet? Med nitrogen i dekkene kan du øke levetiden deres, senke drivstofforbruket ditt og minske faren for rust og korrosjon på felgene. Her kan du lese mer om alle fordelene med nitrogen i dekkene.