Falken Historie

Falken dekk ble produsert for første gang i 1983 og var, som i dag, et flaggskip for såkalt Ultra High Performance for det japanske merket Ohtsu Tire and Rubber. Bare to år etter at produksjonen av Falken dekk ble innledet, begynte dekkene å eksporteres. Da ble de eksportert til USA og noen år etter det begynte også eksporten til Europa. Nå, tre tiår senere, har Falken blitt et ekstremt velkjent og i prinsippet frittstående merke, som fokuserer på produkter med såkalt Ultra High Performance, forkortet til UHP. Falken dekk selges på markeder over hele verden, og deres markedsandel vokser hele tiden, først og fremst i Europa, takket være dets enestående kvalitet og ytelse. I dag eies Ohtsu Tire and Rubber av Sumitomo Rubber Industries, som er verdens sjette største dekkprodusent. Sumitomo Rubber Industries kjøpte Ohtsu Tire and Rubber i 2003.

Dekk fra Falken

Falken dekk

Falken dekk har, i tillegg til ytelsesdekk som er litt utenom det vanlige, et svært bredt utvalg av dekk for biler, lastebiler og firehjulskjøretøy i størrelser som spenner fra 12 til 22 tommer. I sitt segment Ultra High Performance dekk finnes det et bredt utvalg av dekk som tilbyr forbrukere kvaliteter utviklet ved hjelp av teknikker fra profesjonell motorsport. Ved å gjøre bruk av standarder og teknikker utviklet og brukt i motorsport, er Falken i forkant av utviklingen, og utvikler og forbedrer sine produkter i henhold til den nyeste teknologien. Takket være sin enestående kvalitet, er Falken i dag leverandør av originalt utstyr for bilmerker som Subaru, Suzuki og Daihatsu.

Ettersom inspirasjonen til design og produksjonsteknikker på Falken dekk kommer fra motorsport, så er det bare passende at akkurat Falken sponser og brukes under American Le Mans Series, som er en langdistansekonkurranse for to-seters sportsbiler, og Monster Energy Supercross, som er et motorsykkel løp som utføres på baseball- og fotballstadioner.

Dekk fra Falken