Allerede i 1900 ble selskapet Firestone Tire and Rubber Company i USA stiftet, da med 12 ansatte. Det amerikanske selskapet er oppkalt etter sin grunnlegger, Harvey Samuel Firestone. Harvey Samuel Firestone hadde tidligere drevet virksomhet og var en erfaren forretningsmann, oppfinner og innovatør som søkte nye utfordringer. Når de tidligere selskapene han hadde vært involvert i ikke overlevde, bestemte han seg for å flytte til byen Akron i Ohio, som ble et senter for dekkproduksjon og gummi-industrien.

Opprinnelig produserte selskapet dekk og hjul til alle typer transportmidler med hjul, slik som vogner i ulike størrelser og barnevogner. Snart gjorde bilen sitt inntog og potensialet ble ansett for å være enormt, og derfor ga Firestone seg i kast med å produsere og markedsføre bildekk. Selskapet var en pionér innen masseproduksjon av bildekk, og det ble en stor suksess for selskapet. Blant annet ble Firestone leverandør for bilene til Ford Motor Company. Dette betydde at alle Ford Motors-biler kom med Firestone dekk - en enorm fremgang siden selskapet nå var garantert en kunde som jevnlig trengte en stor bestilling av dekk.

Byen hvor Firestone Tire and Rubber Company ble grunnlagt i Akron, Ohio, er også hjemmet til Goodyear Tire and Rubber Company og General Tire and Rubber. Firestone har sammen med Goodyear vært Nord-Amerikas største leverandører av bildekk i over 75 år, en bemerkelsesverdig prestasjon som også vitner om dets viktige rolle i bildekkets historie. På et tidspunkt hadde Firestone en gummiplantasje i Liberia som dekket mer enn 4000 kvadratkilometer, og allerede i 1928 ble det bygget en fabrikk i Brentford, England, som dessverre ble stengt 50 år senere, i 1979. Den største prestasjonen Firestone har gjort må fortsatt anses som det faktum at selskapet kom til å overleve to verdenskriger og den store depresjonen. 1988 ble Firestone solgt til den japanske dekkprodusenten Bridgestone Corporation, en markedsleder i dekkbransjen.