General Tire and Rubber Company er en amerikansk produsent av dekk til ulike typer kjøretøyer. General Tire satser på å tilby høykvalitets dekk, som presterer i alle situasjoner, fra ekstreme konkurranseforhold; i isete, gjørmete, støvete og steinete miljøer; under uvanlig høye og lave temperaturer - for å nevne noen. Samtidig produserer General Tire dekk som fungerer like enestående i bytrafikk og på motorveier.

Allerede i 1915, rundt begynnelsen av første verdenskrig, ble General grunnlagt i Akron, Ohio av en mann ved navn William O'Neil. Opprinnelig fokuserte General Tire på reparasjoner og reparasjonsmateriall, men allerede ett år etter grunnleggelsen, det vil si i 1916, utvidet de virksomheten til å fokusere på produksjon av høykvalitetsdekk. O'Neil var en entreprenør som, til tross for første verdenskrig negative effekt på handel, lyktes i å ekspandere til å inneha 14 butikker og ca 2,7% av dekkmarkedet i 1933. Samtidig mislyktes konkurrentene, og General Tire kjøpte ut flere andre dalende dekkselskap. I løpet av 1930-tallet begynte de med rakettproduksjon, da det amerikanske militæret interesserte seg for å produsere dette. General Tire inngikk et samarbeid med selskapet Aerojet.

Senere, takket være sin suksess, diversifiserte selskapet til et konglomerat, og sammen med dekkproduksjon inngikk gummiproduksjon, raketter og luftfartsteknologi, eiendom, underholdning og nyheter. I 1984 ble selskapet omorganisert til holdingselskapet GenCorp, mens General Tire og RKO General ble datterselskaper. I dag eies General Tire av det tyske selskapet Continental AG, som det ble solgt til i 1987, og er nå engasjert i eiendom og raketter, mens de andre divisjonene har enten blitt solgt eller lagt ned. General Tire eksisterer fortsatt i dag, som en del av Continentals amerikanske virksomhet.

Med all denne historien og kompetansen i ryggsekken har General Tire fått et verdensomspennende rykte og solid kunnskap innenfor blant annet dekkproduksjon! Kunder fra alle hjørner av verden bruker General Tire dekk daglig, og antallet kunder er stadig økende. Kanskje du blir den neste!