Nokian Historie

Nokian produserer dekk som er spesialiserte for nordiske forhold. Oy Nokia Ab ble dannet i 1967, men allerede før det eksisterte selskapet under navnet Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö. Det var Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö som begynte å lage det kjente Hakkapeliitta-dekket. Deres utvalg omfatter vinter-og sommerdekk, SUV-dekk, lastebildekk, bussdekk og dekk for industrimaskiner, skogsmaskiner og skogbrukstraktorer. Felles for alle Nokian dekk, er at de har utviklet seg ut i fra Nokians unike ekspertise på nordiske kjøreforhold. Nokian selger ikke sine dekk til bilprodusenter, men direkte til forbrukere som ønsker å kjøpe nye dekk. Nokian har hovedkontor i Nokia, Finland. Nokians produksjonsanlegg er lokalisert i Finland og i Russland, og deres dekk selges blant annet i Sverige, Tyskland, Russland, Kasakhstan og USA. Leverandøren av dekk Vianor eies av Nokian.

Dekk fra Nokian

For Nokian er det svært viktig å teste sine produkter grundig før de kommer på markedet. Derfor er ikke Nokian tilfreds med å teste dekk i et laboratorium, men deres dekk er testet under reelle forhold. Dette gjøres for å sikre at dekkene fungerer, uten problemer, i alle typer miljøer og under forskjellige forhold. Nokian Tyres har et anlegg på 700 hektar, som er utviklet kun for å teste vinterdekkene deres. Anlegget ligger nord for polarsirkelen, noe som gir ideelle forhold for å teste hvordan vinterdekkene fungerer under nordiske forhold. Det andre testanlegget, som ligger i Nokia, Finland, tester primært sommerdekk. Nokians grundige og intensive testing, som skreddersys for ulike anvendelsesområder, sikrer at selskapet kan levere dekk som er både sikre og pålitelige. I tillegg til testene Nokian utfører utendørs, så testes dekkene også innendørs, for å kunne levere så gode dekk som mulig til sine kunder. Innendørs testes dekkenes slitestyrke og holdbarhet. Ved å gjøre disse testene, kan Nokian garantere for at dekkets konstruksjon, mønster og gummiblanding oppfyller de kravene som selskapet har. Ved hjelp av disse testene kan Nokian oppdage eventuelle feil og sørge for at det er et pålitelig dekk som kommer på markedet. Nokian vet at et dekk er teknisk komplisert, og at det er en viktig del av bilens sikkerhetsutstyr. Nokians mål er å produsere verdens beste skogsdekk og vinterdekk, slik at du som sjåfør kan føle deg trygg på at du har valgt det sikreste dekket på markedet. Noen av nyvinningene, som Nokian har utviklet for å øke sin dekksikkerhet, er slitasjeverneren, vannplaningsverneren og kvadratiske pigger. Nokian arbeider også med å utvikle dekk som lager så lite støy som mulig. Ved å tilpasse hver mønsterblokk, humper og hull som er på dekket, lykkes Nokian i å produsere et mer stille dekk. Nokian vil alltid ligge i forkant, for å kunne forutse og møte kundenes krav. For å gjøre dette reinvesterer selskapet i egen produktutvikling, slik at selskapets produktspekter stadig oppdateres og forbedres.

Nokian dekk

Nokian dekk jobber for å gjøre det enklere for folk å reise og bli transportert. Det er også viktig for Nokian å ta sitt miljøansvar. Nokian har for eksempel lansert et dekk som er produsert uten skadelige oljer, og selskapet arbeider også med å produsere dekk som har lav rullemotstand, noe som reduserer drivstofforbruket og miljøbelastningen. å utvikle et dekk som fungerer godt, spesielt for det nordiske markedet, er Nokians mål. Nokian anbefaler piggdekk som vinterdekk, ettersom piggdekk får bedre grep på veien og dermed har minst rullemotstand. Leter du etter et dekk som er perfekt for det nordiske klimaet, og de spesielle forhold som finnes her, har Nokian dekket for deg. Kombinasjonen av nøye testing og spesialisert kunnskap innenfor de nordiske forholdene, betyr at Nokian har et forsprang i forhold til andre dekkprodusenter.

Nokian Dekk

Nokian Tyres bruker rene oljer i sine dekk, som for eksempel å blande rapsolje i dekkenes gummiblanding, hvilket gir et dekk med bedre grep på våte og isete veier. Nokians ambisjon er at produksjonen stadig skal forbedres. Dette gjøres ved å jobbe med testing og produktutvikling, noe som betyr at dekkene blir tryggere og kjørekomforten høyere, samt at dekkenes innvirkning på miljøet reduseres. For Nokian er det bærekraftig utvikling som gjelder for selskapets produkter, og Nokian krever også at leverandørene deres skal tilpasse sine virksomheter til å bli mer miljøvennlige. Velger du å kjøpe dekk fra Nokian, kan du være sikker på å få et dekk som er perfekt tilpasset en trygg kjøretur i et nordisk klima. Alle selskapets dekk er nøye testet og utsatt for harde prøvelser før de blir godkjent og kommer på markedet. For Nokian kommer sikkerheten først. Nokians dekk takler varierende vær og fungerer like godt i bytrafikk som på motorvei. Leter du etter et dekk som er holdbart, pålitelig og miljøvennlig, er Nokians dekk riktig for deg.

Dekk fra Nokian